RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Det var derfor jeg dro til England


GLEDER SEG: Jonathan Parr fra Holmlia gleder seg til å debutere i Premier League med sitt nyopprykkete Crystal Palace, og ser frem til at et to måneders skademareritt forhåpentligvis er over i midten av juli.
GLEDER SEG: Jonathan Parr fra Holmlia gleder seg til å debutere i Premier League med sitt nyopprykkete Crystal Palace, og ser frem til at et to måneders skademareritt forhåpentligvis er over i midten av juli. Foto: FOTO: Marie Lytomt Norum
Jonathan Parr er klar til å spille første sesong i Premier League.

KARL JOHAN: Jonathan Parr (24), som spiller på nyopprykkete Crystal Palace, skal trolig snart spille fotball både på landslaget og i Premier League.

Venstrebecken fra Holmlia, som tidligere har spilt både i Lyn og Aalesund, har vært en sentral spiller for Crystal Palace de siste to årene.

– Det er i Premier League du har lyst til å spille. Det er det som har vært drømmen min lenge, og nå er jeg der. Det var derfor jeg gikk til Crystal Palace, selv om det ikke så ut som en opprykksklubb da jeg kom, sier han.

Til tross for at Parr ikke kunne være med på sluttspurten av opprykksstriden på grunn av en ankelskade, har han gjort seg bemerket i Crystal Palace. Blant annet ble han kåret til «Årets spiller» i sesongen 2011/2012 av både klubben og dens tilhengerne.

– Jeg gikk dit hvor sannsynligheten for spilletid var størst. Nå har jeg fått en god posisjon i klubben, og har et godt forhold til fansen og manageren. Jeg føler meg trygg på meg selv, og jeg tror jeg skal kapre backplassen på laget.

LES OGSÅ: Jonathan Parr ble kåret til årets spiller

Savner fotballen

Parr har vært ute med skade i to måneder, men han regner med å være med for fullt igjen i midten av juli.

– Skader er sånt som skjer, og jeg har prøvd å bidra mest mulig utenfor banen. Det har vært en lang pause, så det kribler litt i magen etter å spille fotball igjen. Nå som skaden kommer seg kan jeg gjøre mer og mer, og jeg begynner å se lyset i enden av tunnelen. Jeg savner fotball og kamper, forteller han.

LES OGSÅ: Jonathan Parr vant Idrettsprisen

Ny Riise?

Landslagsbacken John Arne Riise offentliggjorde nylig at han skal slutte på landslaget. Parr har vært andrevalget på landslaget i tre år, og det er derfor en stor sjanse for at det er han som kommer til å ta over Riise sin rolle.

– Det er hvordan du presterer som avgjør om du kan spille på landslaget. Landslaget er viktig for meg, og det er en ære å spille der, sier han.

LES OGSÅ: På gutterommet til Jonathan Parr

Flere av storklubbene i England, Italia, Spania og Tyskland har også vist interesse for den norske backen.

– Jeg har et år igjen av kontrakten med Crystal Palace, så det er det jeg forholder meg til. Hvis jeg hører at det er interesse er det bare positivt, men jeg vil vite minst mulig før det er konkret, sier han, og legger til:

– Jeg vet ikke om jeg vil bytte til en bedre klubb i Premier League om jeg får sjansen, for det handler også om hvilken rolle jeg vil være tiltenkt i laget og hvilken manager klubben har. Nå trives jeg veldig godt i Crystal Palace, og London er en fin by å bo i.

LES OGSÅ:

Se hvordan Lyn senket Odds rekrutter

Grei vant thrillerkampen mot byrival Lyn

Dette er Vålerengas nye midtstopper
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere