RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Det var fint og rørende å se henne på sykkelen


SAMLET I TRENINGSROMMET: Maren Sunde Bratholm, Thea de Besche og Karoline Bjønness sammen med fysioterapeutene og Frida (7) på en av treningssyklene.
SAMLET I TRENINGSROMMET: Maren Sunde Bratholm, Thea de Besche og Karoline Bjønness sammen med fysioterapeutene og Frida (7) på en av treningssyklene. Foto: Foto: Utlånt
– Barna ved Rikshospitalet står i kø for å bruke treningssyklene vi ga dem – tenk det, sier Maren Sunde Bratholm. Ungdomsbedriften er nå endelig i mål.

OSLO: De seks 18-åringene ved Oslo Handelsgym, Maren Sunde Bratholm, Karoline Bjønness, Christina Olsen, Caroline Stormorken, Emely Strøm og Thea de Besche har endelig nådd målet.

Gjennom valgfaget entreprenørskap ble de enige lage enkle armbånd, selge dem, og gi 100 prosent av overskuddet til sin hjertesak: Aktiv mot kreft.

710 solgte armbånd og 35 500 kroner ble i hurtig tempo samlet inn, mens det florerte av fargerike perlearmbånd på håndledd i hele hovedstaden.

– I juni møtte vi opp i kontorlokalene til Aktiv mot kreft på Vinderen. Vi hadde under hele prosjektet et ønske om at pengene skulle gå til unge pasienter ettersom vi er unge selv.

Hos Aktiv mot kreft møtte vi daglig leder Helle Aanesen som fortalte at Rikshospitalet hadde ytret et ønske om spinning-sykler tilpasset unge pasienter.

Det syntes vi umiddelbart var en utrolig god idé, sier Maren.

LES OGSÅ: – Dette er tidenes julepresang!

Som sagt, så gjort. I september ble to spinningssykler og en ergometersykkel tilpasset unge pasienter levert til Rikshospitalet.

– Alle fysioterapeutene, som jobber spesifikt med barn, har fått grundig opplæring i forhold til bruk av syklene.

Da Thea, Karoline og jeg besøkte Rikshospitalet mandag var barnefysioterapeutene Inger, Unn, Randi, Marianne og Ragnhild på plass for å takke oss for gaven og for å vise oss hvor populære sykle er blant de unge pasientene.

– Barna har faktisk stått i kø for å kunne benytte dem, sier Maren.

En av dem er Frida (7), som er rammet av kreft. Hun har stor glede av å sykle på den tilpassede ergometersykkelen.

– Det var så rørende å se. Barn generelt forbinder det å sykle med noe positivt; da er man frisk og fri!

Derfor er det så hyggelig å vite at de elsker disse syklene og at de får kommer litt bort fra det kjedelige syke rommet.

– Det er vi stolte av og glade for å ha vært en del av, avslutter hun.

LES OGSÅ: Bydelen der én av fem tiendeklassinger røyker hasj
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere