RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Det vi kaller hverdagsluksus!


HVERDAGSLUKSUS: Kristin Karlsen (til venstre) og Mette Persson har første skituren sammen i marka. – Det vi kaller hverdagsluksus! ifølge de blide jentene.
HVERDAGSLUKSUS: Kristin Karlsen (til venstre) og Mette Persson har første skituren sammen i marka. – Det vi kaller hverdagsluksus! ifølge de blide jentene. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga
Venninnene Kristin og Mette hadde onsdag første markaskitur, og i strålende vær. – Vi går akkurat så fort at det går fint å skravle samtidig, ler jentene.

LILLOMARKA: – Dette er bare helt fantastisk, og skikkelig hverdagsluksus. Det er aller første turen vår i Oslomarka sammen, men vi satser på at nå blir det ihvertfall en gang i uka sammen, forteller venninnene  Kristin Karlsen (Snarøya) og Mette Persson (Etterstad).

Rekker å skravle også

– Vi parkerte på Solemskogen, og nå er målet Lilloseter med kakao og boller. Vi går også akkurat så fort at vi fint klarer å skravle samtidig. For det må vi jo, sier de blide jentene som er tidligere skolevenninner fra Hellerud videregående.

Les mer om været fremover  og skiføret her

Og jentene er slett ikke alene  i marka på onsdag. Kanskje ikke rart, været er på topp, oppkjørte løyper, og temperaturen akkurat passe kald, eller varm. Pappa Espen Ruud (Risløkka) har tatt med Edgar (9 mnd) i pulken.

– Ikke verst å være i pappapermisjon nå! I dag er det helt flott! Det skal nok bli mange skiturer på oss fremover. Vi går fra Bjerkesiden, opp mot Linderudkollen, og runden mot Solemskogen, forteller pappa Espen, som ikke synes det er spesielt tungt med pulk.

– Har jo én til fra før, så jeg har god trening i å dra pulk!

Og Edgar ser ut til å storkose seg både i pulken og i marka.

Gjerne mer snø

Kjell Jacobsen fra Akebakken (Grefsen) har også første turen i dag.

– Det er veldig bra nå, men vi trenger nok mer snø. Jeg har gått fra Solemskogen - over Evensmyra - og ned her mot Linderudkollen, og noen steder er det “grusete”. Men ellers er det jo flotte oppkjørte løyper. Favoritturen er til Sinober, men den turen krever mye snø! Så ja takk - mye mer snø!, oppfordrer Kjell.

Går så mye jeg kan

Tone Schjellhorn - også fra Risløkka - går så mye hun kan på ski. Hun er også på vei til Solemskogen, fra Bjerkesiden.

– Jeg jobber skift, så jeg er heldig som kan ta meg en tur midt på en onsdag, i så fint vær! Og jeg går så mye jeg kan, jeg gikk i går, går i dag, og kanskje får jeg til en tur i morgen også! I dag er jo bare helt fantastisk! Men man må være litt obs her og der, for noen steder er det litt lite snø. Jeg har ikke noen “favorittur”, men går både “hit og dit”, ler Tone.

Best i Nordmarka

Avisen har vært i kontakt med bymiljøetaten som kan gi følgende oversikt over oppkjøring og prepping per 11.01.:

– Spesielt er det godt med nykjørte løyper i Nordmarka. Det er mest snø i denne delen av Marka. Her er hele løypenettet kjørt. Fra Frognerseteren og innover er det topp skiforhold for langrenn. Østmarka har lite snø. Her er det skuterløyper. Det er for lite snø til å benytte løypemaskinene. I Lillomarka kjøres det skuterløyper og ”puttis” løyper i terrenget. ”Puttisløyper” er beintråkka løyper. Her kan det delvis være lite snø. Langs skogsbilveiene er det gode forhold. Lysløypene er bra, forteller Anne Grete Nyrud i etaten.

– Generelt er det bra preparert på skogsbilveier og i lysløyper. Terrengløypene er kjørt gjennom, men det er ikke satt spor. Ved Bogstadvannet og på jordene i området er det gode skiforhold. Blindeløypa har gode spor, men mangler lys.

Mer info om løypene her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere