RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dette blir Oslos flotteste utescene


Lars Fosdahl og Thorkild Gundersen vil lage Oslos flotteste utescene på Grefsenkollen.
Lars Fosdahl og Thorkild Gundersen vil lage Oslos flotteste utescene på Grefsenkollen. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga
Til sommeren tar det helt av på Grefsenkollen – med eget marka-amfi med plass til 1500 personer, og i tillegg store navn på konsertblokka.

GREFSENKOLLEN: Med Lars Fosdahl og Thorkild Gundersens innebygde arrangør-gen, musikkinteresse langt over middels, og en Grefsenkollen-eier Jon Kloster som tente på ideen, så måtte det jo bare bli mye bra musikk på toppen av Grefsen.

Intimkonsertene innendørs blir fort utsolgt. Nå er det tid for neste steg, til sommeren skal det ryddes et eget konsertamfi, med plass til hele 1500 personer – i lia rett nedenfor restauranten.

– Om ikke den største, så vil vi at dette skal bli Oslos flotteste utescene – her på taket av Oslo! Rammen har vi jo fra før av – med fantastisk utsikt og stjernerestauranten Grefsenkollen, sier Lars og Thorkild.

To klare – én hemmelig

Penthouse Playboys er klare 17. juni med «Allsang på Grefsen», og selveste Bo Kaspers Orkester 16. juni.

Slik blir nye Grefsenkollen

Vinn billetter!

– 15. juni starter vi sommerkonsertene, men hvem som får æren av å åpne amfiscenen har vi ennå ikke bestemt. Det blir en hemmelighet i en uke til, smiler Lars og legger til at konsertbilletter må være «den perfekte julegave» til folk som har nok nips i skapet.

– For øvrig har billettene til sommerkonsertene kun vært i salg én uke, og halvparten av Bo Kasper-billettene er allerede revet vekk. Veldig gledelig! sier Lars, og forteller om egne gratisbusser fra Storo til sommerkonsertene.

Det er snart ett og et halvt år siden de to gutta fra Disen dro i gang Scene Grefsenkollen, som en hobbyvirksomhet ved siden av annen jobb. I starten kun med intimkonserter inne, men i sommer med mindre utekonserter også.

Tiden inne

– Musikerne trives her. Susanne Sundfør – årets artist i Norge – kunne solgt ut Rockefeller, men velger å spille på vår intimscene. Vi sørger for å traktere alle artister med god mat og drikke, for de kommer tilbake om de trives! Det betyr mye med goodwill i artist-Norge, sier Thorkild.

– Det var helt bevisst å begynne i det små, dette var jo noe vi måtte kjenne litt på. Nå er tiden inne til å satse større, sier Lars, som også inviterer lokalbefolkningen til å være med å virkeliggjøre visjonen på kollen:

– Vi trenger mange frivillige, både til å opparbeide konsertområdet, og å gjennomføre arrangementene.

Og bak spakene ved miksebordet står den mangeårige lydmannen til a-ha, maridølen Sven Persson med lydfirmaet Avab Cac.

– Han er anerkjent som en av de dyktigste på lyd her til lands, og en garantist for at det tekniske er på stell!

Hele denne høsten har det vært jevnlige konserter på Grefsenkollen - året avsluttes med Bugge Wesseltofts utsolgte julekonsert 22.12. Under ski-VM blir det firma og gruppearrangementer, og i april kommer tre nye innekonserter på plakaten. Mer om konsertene finner du på www.scenegrefsenkollen.no.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere