RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dette er en dårlig idé!


Verken Heidi Rømming fra SV eller Ulf Granli fra Høyre liker tanken på at grøntområdet på Dælenenga blir ødelagt av en sjuetasjes boligblokk. De håper bystyreflertallet forkaster byggesaken.
Verken Heidi Rømming fra SV eller Ulf Granli fra Høyre liker tanken på at grøntområdet på Dælenenga blir ødelagt av en sjuetasjes boligblokk. De håper bystyreflertallet forkaster byggesaken.
Aspelin Ramm gruppen står bak prosjektet. Ei boligblokk på sju etasjer skal føres opp midt i ei grønn lunge på Dælenenga. SV protesterer og forsøker vinne bystyrets flertall for å bevare grøntområdet.

GRÜNERLØKKA: Ved Dælenenga 38 på Grünerløkka går det en "grønn streng" som strekker seg fra Torshovdalen. Midt i denne lunga skal det nå bygges. Byrådet av Høyre og Frp, samt flere kommunale etater, gir grønt lys til sju etasjes blokk. SV og Høyre advarer mot å realisere infill-prosjektet.

BU sier nei

Byggesaken havnet på lokalpolitikernes bord i 2006. Alle partier, minus Fremskrittspartiet, sa nei. Høyres Ulf Granli bekrefter det som ble sagt den gangen.

– Høyre ønsker å verne våre lokale friområder og parker mot utbygging. Befolkningen er storforbrukere av disse områdene og det har mye med livskvalitet å gjøre. Følgelig er vern av dette tilbudet en sak hvor vi støtter lokalbefolkningen, sier Ulf Granli, nestleder i bydelsutvalget.

Heidi Rømming fra SVs bystyregruppe er glad for det klare vedtaket i bydelsutvalget. Hun er sterkt kritisk til å spise av grøntområdene på Grünerløkka.

– SV har støttet flere infill-prosjekter som har vært fornuftige. Men dette er ikke et godt prosjekt. Her følger vi bydelsutvalget og sier nei. De grønne lungene som er igjen i indre by, er det viktig at vi ikke rører, sier hun.

Byrådet har nylig behandlet saken og de går inn for alternativ 1, utarbeidet av Element Arkitekter. Dette åpner for sju etasjer. Plan- og bygningsetaten vil kutte til seks, alternativ 2.

– Byrådet går jo for den verste løsningen på sju etasjer, sier Rømming.

– Ja, sju etasjer er helt forferdlig, istemmer Ulf Granli.

– I slike saker er jeg på bevaringslinja i mitt parti. Det er farlig å si ja, da får vi en utglidning. Riv nå heller gamle rønner, mener Høyres lokale mann.

Protester

Naboene har protestert, blant annet Sameiet Københavngata 14. De vil heller at området reguleres til friområde, som befolkningen kan ha glede av. Rømming synes dette er viktig med tanke på at det i indre by er få som har egen balkong.

– Dette er et friområde som naboene nyter godt av. Når så få har veranda, blir det desto viktigere å ha tilgang til friområder, sier Rømming.

Nettopp det poenget sier også Granli seg enig i.

– Vi ser at befolkningen er utrolig flinke til å bruke friområdene her på Grünerløkka. De blir masse brukt, ja mer enn før. Vi har ikke råd ti å miste dem, uansett hvor aktverdige motivene måtte være. Dette er ikke noe vi hestehandler med, sier Granli.

Hva angår bystyrets behandling av saken, er Rømming usikker på hvilken vei flertallet tipper. Hun tør ikke spå hva Venstre eller Ap mener om saken.

– Jeg vil oppfordre Granli til å ta kontakt med Høyres bystyregruppe i denne saken. Byrådet har jo sagt sitt, sier hun.

– Jeg skal se hva vi kan gjøre. Jeg har allerede vært i kontakt med byrådet om saken, sier Granli.

Han må konstatere at lokal-Høyre og rådhus-Høyre her står steilt mot hverandre.

– Bystyret og byrådet har et annet overordnet hensyn å ta enn oss på lokalplanet. Vi ivaretar først og fremst våre nærmeste beboeres interesser, sier Granli.

Bystyret skal behandle saken onsdag 17. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere