– Dette er en skandale

Aps gruppeleder i bystyret, Libe Rieber-Mohn, er ikke nådig i sin kritikk av Omsorgsbyggs håndtering av boligene for funksjonshemmede på Casinetto.

RÅDHUSET: – Det er for det første en skandale at dette bygget har stått tomt i mange år. Så tar bydelen på eget initiativ tak i saken for å få i gang boliger for funksjonshemmede med det klare mål at dette skal gjøres uten lange utredningsprosesser. Det klarte altså ikke Omsorgsbygg å håndtere, sier Rieber-Mohn.

Ny frist

DittOslo skrev om leilighetene som skulle stå ferdig til innflytting 1. september. Bydelens politikere hadde tidligere håpet på innflytting i løpet av sommeren. Det kommunale foretaket Omsorgsbygg har ansvaret for prosjektet.

Vi intervjuet Nikolas Berg Fjellingsdal som har fått leilighet i bygget og hans mor Bente Berg. Etter mange års venting på leilighet, er begge oppgitt over å måtte forholde seg til ny innflyttingsfrist. Den er nå satt til 6. november.

Sier noe annet

– Det er klart at dette er trist for dem som er forespeilet bolig. Jeg ser med undring at Omsorgsbygg skylder på at de ikke visste nok om brukerne, selv om bydelens administrasjon sier noe helt annet. Omsorgsbygg sier de trodde det dreide seg om psykisk utviklingshemmede med mindre krav til universell utforming. Da må man jo spørre hva slags kommunikasjon det er innad i kommunen.

– Så sier Omsorgsbygg at en mer omfattende utbygging krevde midler utover vedlikeholdsbudsjettet, som så måtte godkjennes av byrådsavdelingen. Da burde jo byrådsavdelingen reagert umiddelbart og få dette på plass uten flere forsinkelser, sier Rieber-Mohn.

Vil ha garanti

Hun vil i bystyrets spørretime be om en utførlig forklaring på hva som har skjedd.

– Dette er også en politisk sak, hvor ansvaret ligger hos byrådet. Jeg vil også ha en garanti for at den siste fristen for ferdigstillelse blir holdt. Det fortjener beboerne som venter på leilighetene på Casinetto, sier Rieber-Mohn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.