RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dette er helt tragisk

Snekkerbransjen ser alvorlig på nedleggelsen av møbelsnekkerlinjen på Holtet.

HOLTET: Anne Cathrine Hagen, laugsskriver i Oslo Snekkermesterlaug, synes det er ille at landets mest folkerike fylke ikke skal ha møbelsnekkerlinje.

– Oslo har et stort behov for dyktige møbelsnekkere.
Tenk på alle sykehusene, teatrene, Rådhuset, Slottet, Stortinget. Alle disse institusjonene engasjerer møbelsnekkere, sier Hagen.

Oslo Snekkermesterlaug startet et tett samarbeid med Holtet videregående for et par år siden da de så at rekrutteringen til linjen gikk ned.

– Vi har jobbet aktivt for å styrke faget ved å jobbe med rekrutteringen til linjen på Holtet. Nå har vi femten søkere, det er en full klasse. Det er tragisk at de legger ned linjen nå som vi ser resultatet, sier Hagen og forteller at Oslo tradisjonelt har hatt snekkerutdanning på meget høyt nivå.

– Holtet skulle bringe denne arven videre, sier hun og legger til at hun håper politikere tar grep om saken.

– Kronargumentet har vært at det ikke er nok søkere. Når det ikke lenger er et argument, så må de snu, avslutter Anne Cathrine Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere