*Nettavisen* Nyheter.

– Dette er nybrottsarbeid

RYDDER OPP: Bymiljøetaten skal neste år fjerne forurensede masser på den nedlagte skytebanen i Prinsdal. ARKIVFOTO

Bymiljøetaten forteller om en vanskelig og komplisert prosess rundt den nedlagte skytebanen.

PRINSDAL: Bymiljøetaten (BYM) er i gang med planleggingen av oppryddingen på skytebanen på Prinsdal. Tungmetaller som bly og kobber ligger igjen etter Nordstrand Skytterlag og må fjernes før området kan tilbakeføres som friområdet.

Fase en i oppryddingen er fjerning av vollene og betongstrukturene på skytebanen.

Komplisert

Det er ikke satt noen endelig dato for oppstart for arbeidet, men Bymiljøetaten håper å komme i gang så snart snøen går til neste år.

– Det må søkes om tillatelse til gravingen, jeg håper ting er på plass innen barmarkssesongen, sier seksjonssjef Trond Enkerud i BYM.

Kartleggingen av forurensingen har viste at det også er forurenset i et tynt toppdekke i et skogsområdet øst for skytebanen, samtidig som det er sjeldne arter i området. Det er her det begynner å bli komplisert.

– Det har vært en lang og vanskelig prosess. Toppdekket i skogsområdet er tynt og ingen vet hvordan man skal håndtere det. Dette er nybrottsarbeid, sier Enkerud som forteller at Bymiljøetaten samarbeider blant andre med Klima og forurensningsdirektoratet for å finne en løsning.

– Vi må finnet ut hva som er viktigst av å fjerne forurensning eller bevare sjeldne arter, sier Enkerud.

Positivt engasjement

Konsulentselskapet Asplan Viak er engasjert i prosessen. Dette er det samme selskapet som utarbeidet den detaljerte rapporten som viser graden av forurensning i de ulike områdene.

Prosessen men ny reguleringsplan er ikke satt i gang ennå og avhenger av nivået av forurensingen etter oppryddingen og hva man bestemmer seg for å bruke området til i fremtiden.

Bymiljøetaten setter pris på det lokale engasjementet for å få tilbakeført området til nærmiljøet.

– Vi har hatt møte med organisasjoner i Prinsdal. Det at folk er engasjert i nærmiljøet er kjempepositivt, sier Enkerud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.