RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dette er positivt

Språkprofessor Finn Erik Vinje er langt fra ukjent med uforståelige brev fra offentlige etater.

OSLO: – Bestrebelsene på å gjøre offentlig målbruk mer menneskevennelig begynte jo allerede i Oddvar Nordlis statsministertid, sier Vinje til Østkantavisa.

I 1980 ga han ut boken «Norsk i embets medfør - råd og vink for den offentlige språkbruken», på oppdrag fra nettopp Nordli-regjeringen.

– Hvordan opplever du utviklingen?

– Det er vanskelig å si uten å gå vitenskapelig til verks, og blir derfor et skjønnsspørsmål. Vi får tillate oss å tro at oppmerksomheten rundt dette har ført noe godt med seg – derfor er det positivt hvis Oslo kommune følger opp dette, sier Vinje, og spør hvem i kommunen som står bak prosjektet.

Da jeg forteller at arbeidet ledes av en arbeidsgruppe bestående av informasjonsrådgivere og jurister fra Kommuneadvokaten og Byrådsavdeling for finans og utvikling, kvikner professoren til:

– Som du kanskje vet sitter min svigerdatter som finansbyråd (Kristin Vinje, journ.anm). Det vil glede meg stort dersom hun har en finger med i spillet, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere