*Nettavisen* Nyheter.

– Dette er tidenes julepresang!

STRÅLENDE: Nå kan daglig leder på Alna ridesenter Lene Kragh ta juleferie med god samvittighet. Her med hesten Lukas fra et tidligere arrangement. Foto: Arkivfoto

Etter intens lobbying mot rådhuset var gleden stor da Alna ridesenter fikk midler over Oslo kommunes budsjett for neste år.

OSLO: Alna ridesenter fikk 1 million kroner over Oslo kommunes budsjett for 2014. Det ble vedtatt i bystyremøte onsdag 11. desember.

Midlene sikrer forutsigbarhet og god drift i det kommende året.

– Dette var tidenes julegave. Med dette får vi betalt lånet vårt, og det er det vi trenger hjelp til, det er der vi sliter, sier daglig leder Lene Kragh.

Trenger støtte

DittOslo.no skrev i november om en fortvilt daglig leder Lene Kragh, som hadde tatt turen til rådhuset for å be om økonomisk hjelp til fortsatt drift av ridesenteret.

Nå er Kragh svært lettet.

Søndag arrangerte hun og rideskolen juleshow, og det er med lettet hjerte hun kan gå det nye året i møte, med ekstra midler.

– Søndag arrangerte vi juleshow med 50 deltakere og arrangører og 300 publikummere. Det var godt å få vist frem bredde i arbeidet vi gjør med hest, sier hun til dittOslo.no.

Arbeidet som gjøres på Alna handler mer om privattimer for hesteglade barn.

Helsearbeid

– Dette er et svært viktig tilbud for mange mennesker. Ikke bare ressurssterke barn og voksne bruker senteret. Folk med funksjonshemninger og psykiske problemer nyter godt av samværet med hester, uttalte småbarnsmor og rytter Hanne Elise Høglund til dittOslo.no tidligere i år.

Les også: – Hvis alle skal få går vi konkurs

Hun påpeker at barn fra hele byen kommer til senteret, og mener dette er et sted der man kan finne mestring også dersom det butter på andre områder i livet.

Les også: Hest pågrepet etter havrejakt

– Det har ikke status som ordentlig idrett. Mange tror det er en noe for bare rike mennesker, å sitte på en hest og bli fraktet omkring. Men hestesport har mange verdifulle aspekter. Her lærer du ansvar og ydmykhet, samarbeid. For å håndtere et dyr på 700 kg, skal jeg love deg at du trenger å finne frem det beste i deg, uttalte Hanne Elise i november.

Hun er som Lene Kragh naturlig nok svært lettet og glad etter forrige ukes bystyremøte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag