RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier ungdommer på Lekern
Sier ungdommer på Lekern

– Dette er vårt andre hjem

Det sier ungdommene på Lekern , som er lykkelige for at fritidsklubben nå også er åpen på lørdager.

MARIENLYST: – Det er kjempebra at vi får være her på lørdager og, sier William Kvistad. Han har sammen med kompis Bendik Grømer vanket på Marienlyst "Leker'n" Marienlyst Aktivitetspark siden fjerdeklasse, og de to niende-klassingene har nesten bare positive ting å si om stedet.

– Vi drar hit for å spille basket eller andre spill, sier Bendik.

– De som jobber her er veldig flinke, tilføyer William. På Leker'n er det plass til alle, og Tom Erik Jenssen i 8.klasse, føler seg definitivt også inkludert.

– Det er aldri noen problemer her, sier han.

Vil ha flere jenter

Lokalavisens utsendte kan ikke unngå å legge merke til at det er ganske få jenter på basketball-banen i storefri, og det er også noe gutta konstaterer.

– Ja, vi vil gjerne ha flere jenter hit, men jeg tror mange jenter liker å gjøre andre ting enn å spille ball og sånt, sier William.

De forteller likevel at jenter er det flust av på klubbkvelder, og det er gutta tydelig fornøyd med.

For alle

Helgir Gees Solheim har jobbetpå Leker'n siden 1975, og forteller at det kun har vært sporadiske tilbud med åpen klubb på lørdager.

– Dette skal være et lavterskeltilbud for alle, åpent hver lørdag (unntatt i juli) fra 14.00 til 18.00, sier Helgir. Det er sentrale midler fra Rådhuset, med tittelen "Ungdomstiltak i større bysamfunn", som har gjort det mulig åutvide tilbudet. Det er mange populære aktiviteter som ungdommer og barna driver med.

– Fotballe-tennis, basket, skating pølsegrilling og et sosialt miljø, nevner Helgir som noen av ingrediensene.

Han forteller videre at de sårt tiltrengte mildene skal brukes på utvidet tilbud på klubben til høsten.

Andre hjem

– Dette er mitt andre hjem, sier William som får støtte av Bendik og Tom Erik. Alle sammen synes det er flott at de får være oftere på Leker'n ,og forteller gjerne at det er bra med enda flere dager med aktiviteter.

– Vi har også et godt samarbeid med utekontaktene i bydelen, sier Helgir som understreker viktigheten for barn og ungdommer å ha et aktivitetstilbud som Leker'n. I en uformell telling i 2009,foretatt fire ganger i løpet av fire ulike uker ble det registrert over 800 barn og ungdommer på Leker'n.

Lokalavisen kommer snarlig tilbake med flere gledelige nyheter. Det blir nemlig opprusting av lekeapparater i Marienlystparken, siden Marienlyst Vel har mottatt penger av Sparebankstiftelsen Dnb Nor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere