RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arkitekt Elin Grimstvedt i Arkitektkontoret Gasa (nærmest), sammen med landskapsarkitekt Jens Lampe Rongstad og fungerende styrer i Sognsveien barnehage, Hege Cecilie Eikseth. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Arkitekt Elin Grimstvedt i Arkitektkontoret Gasa (nærmest), sammen med landskapsarkitekt Jens Lampe Rongstad og fungerende styrer i Sognsveien barnehage, Hege Cecilie Eikseth. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Dette fortjener barna!

– Endelig har barna fått en barnehage de fortjener, mener fungerende styrer Hege Cecilie Eikseth i Sognsveien barnehage, som kan vinne gjev arkitekturpris.

ULLEVÅL: I 2007 åpnet Sognsveien barnehage ved trikkesløyfa på Ullevål. Nå er arkitektkontoret som tegnet barnehagen nominert til Oslo bys arkitekturpris, som deles ut 22. oktober.

– Dette er kjempestas, sier arkitekt Elin Grimstvedt, men understreker at det viktigste jo er at brukerne er fornøyde med bygget.

SE FLERE BILDER FRA BARNEHAGEN HER!

Godt å være i

Det bekrefter fungerende styrer Hege Cecilie Eikseth.

– Jeg syns barna med dette har fått et bygg de fortjener. Det er et bygg det er godt å være i.

Utendørs er lekeområdet formet med store "humper" i terrenget, en terrasseformet bakke og små gårdsrom mellom hver avdeling.

– Vi ville skape noe annet enn bare flate utearealer, forklarer landskapsarkitekt Jens Lampe Rongstad i Link Landskap, som har tegnet uteområdene.

– Barna trives godt med å løpe opp og ned på haugene. Det hjelper til å trene grovmotorikken, sier Eikseth.

– Barna blir harmoniske

Innendørs er barnehagen knyttet sammen med en lang korridor hvor det er høyt under taket. Avdelingene går ut som "klosser" fra denne.

– Da vi flyttet inn i barnehagen var jeg redd for at korridoren skulle bli støyende når det er mange barn der samtidig, men det er den ikke i det hele tatt. Barna blir harmoniske her, jeg tror det har mye å gjøre med planløsningen. Og de ansatte selvfølgelig, sier Eikseth.

I fellesarealet har barnehagen eget dramaområdet, noe som passer bra da barnehagen med 120 barn har dramapedagog. På taket av en av avdelingene er det anlagt en kjøkkenhage der hver avdeling har sitt eget bed.

Sognsveien barnehage er nominert sammen med Kastellet skole i Bydel Nordstrand, og Bjørnholt videregående skole i Søndre Nordstrand. Oslo bys arkitekturpris deles ut av ordføreren 22. oktober i Rådhuset, og består av en plakett som festes på bygget, diplomer og 50.000 kroner. Rådet for byarkitektur nominerer kandidater ut fra kriterier om kvalitet, nyskapenhet og gode løsninger.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere