RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dette handler om tryggheten til venninnene våre


Bjørnar Moxnes (R) var en av mange som i helgen trakk på seg den velkjente Natteravn-vesten.
Bjørnar Moxnes (R) var en av mange som i helgen trakk på seg den velkjente Natteravn-vesten. Foto: FOTO: PRIVAT
Bjørnar Moxnes (R) gikk i helgen natteravn for å bidra til tryggere gater i Oslo. Det synes han du også burde gjøre.

OSLO: Etter de mange overfallsvoldtektsakene i Oslo den siste tiden er det mange som har engasjert seg for en tryggere by.

En av de frivillige er altså Bjørnar Moxnes, gruppeleder i Rødts bystyregruppe. Han gikk en runde for Natteravnene i Oslo fredag.

Del på Facebook

– Ta tilbake gatene

– Dette handler om tryggheten til venninnene våre, søstrene våre og kjærestene våre. Vi må ta tilbake tryggheten, og bekjempe frykten som overgriperne nå sprer. Det skal være trygt for kvinner å gå på byen i Oslo. Da må vi ta vare på hverandre, og vi må ikke minst ta tilbake gatene fra overgriperne, uttaler han til dittOslo.no.

LES OGSÅ: Mann (47) pågrepet etter overfallsvoldtekt

Etterlyser engasjement

Han mener politikerne i Norge må utvise et større engasjement i kampen mot voldtekt.

– Jeg syns det er viktig at vi Oslo-politikere engasjerer oss i kampen mot voldtekt. En måte vi kan gjøre det på er å støtte Natteravnene. Det er et utrolig flott tiltak for å vise at vi tar ansvar for sikkerheten i byen, og jeg vil på det varmeste oppfordre alle til å melde seg som Natteravn en kveld, sier han.

– Vi trengs

Natteravnene i Norge, som ikke må forveksles med tidligere nevnte avdeling, har også en gruppe, kalt Oslo Sentrum. De går faste lørdagsrunder, og merker tydelig at folk er mer engstlige etter de mange skrmmende epiosdene de siste ukene.

– Det er vanskelig å si om de siste ukera avisoppslag har bidratt til at flere stiller opp for å gå sammen med oss, men vi merker helt klart at publikum har blitt mer bevisst på vår tilstedeværelse. De takker oss for at vi er til stede i gatene, sier styremedlem i Natteravnene i Norge, Jan Crosby til dittOslo.no

– Prioriterer dere spesielt utsatte områder, når som Oslo har vært hardt rammet av overfallsvoldtekter?

– Ikke i utgangspunktet, men nå i helgen benyttet vi en privatbil slik at vi kunne rekke over et større område. Det viktigste er imidlertid at vi er ute og går. Det hjelper lite for trygghetsfølelsen om vi gjemmer oss bak sota ruter i en bil, sier Crosby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere