– Dette kan bli byens beste barnehage!

Bystyrepolitiker og østensjøbeboer Tone E. Larssen (FrP) synes bølerkunstnerne heller burde vurdere hva de kan bidra med, fremfor å fordømme forslaget om barnehage på Skredderløkka.

Bøler: Her på Skredderløkka har vi en unik mulighet til å lage byens beste barnehage, med umiddelbar tilgang til naturen, idrettsbaner og lokale kunstnere. Jeg er en av pådriverne, og synes kunstnerne svartmaler saken, sier Tone E. Larssen (FrP).

Utfordrer kunstnerne

Hun sikter blant annet til at de grønne firemannsboligene i Nøklevann borettslag ligger nærmere den aktuelle tomten enn kunstnerboligene, og at det med unntak av de siste fire-fem årene har vært barnepark på stedet i flere årtier.

Jeg blir oppgitt hvis de påstår at det alltid har vært stille. Jeg har selv bodd her, og vet hvor godt brukt området er. Jeg vil ikke ødelegge for kunstnerne, men synes de heller skal komme på banen og si hva de kan bidra med, utfordrer Larssen.

Det er jo unikt med så bra ekspertise rett ved. Hvis man for eksempel bygger et atelier i barnehagen, så kan naboene komme og lære barna om fotografi, skulptur og maleri. Og så er det jo morsomt at Anne-Cath. Vestly spilte inn barne-tv-serien "Kanutten" her, tenk om hun kunne lese for barna, drømmer Larssen.

Hun synes kunstnerne bør slutte å sutre, men er likevel glad for at de engasjerer seg så tidlig i prosessen.

De har faktisk vekket noen tanker hos meg som jeg kanskje ikke hadde tenkt ellers, og det er jo positivt.

Tone E. Larssen ser for seg en permanent barnehage på Skredderløkka, med mest mulig natur og minst mulig lekeapparater.

Vi har altfor få naturbarnehager i Oslo. Barn har godt av å klatre i trær og leke i naturen. Nå tilrettelegges det overalt, med støtsikker sand og jeg vet ikke hva. Snart må man vel ha polstring overalt, sukker Larssen.

Da jeg bodde på Majorstua fikk jeg eldstesønnen min inn i parken her, nettopp fordi jeg ville at han skulle oppleve naturen.

Klare retningslinjer

Larssen har selv en barnehage rett utenfor soveromsvinduet, og har forståelse for kunstnernes frykt for økt trafikk og støy.

Men det er ikke en menneskerett med drive-in-barnehage. Utbygger og foreldre har ansvar for å tilrettelegge slik at det ikke blir plagsomt. Bydelsbussen stopper rett ved, og det går an å parkere ved Haraløkka og gå bort til barnehagen. Ingen trenger å kjøre til porten eller parkere i stikkveien ved kunstnerne, sier Larssen.

Hun mener det bør være enkelt å bygge slik at uteområdene vender mot skogen, og at bygningen skjermer mot den fryktede støyen kunstnerne hevder vil ødelegge arbeidsforholdene.

Istedenfor å kjempe imot barnehager synes jeg det er bedre å gå i dialog. Det vil jeg utfordre Omsorgsbygg på. Utbygger må være på linje med naboene, så de ikke opplever frustrasjon. Med nye barnehager har vi mulighet til å lage klare retningslinjer, og jeg tror barnehageprosjektene ville møtt mye mindre motstand hvis man involverte naboene tidligere, hevder Larssen. Vi kan klare å få til en grønn barnehage på linje med at man har barnehager med andre formålsparagrafer. Skredderløkka kan bli Oslos første grønne barnehage!

Vi kan klare å få til en grønn barnehage på linje med at man har barnehager med andre formålsparagrafer. Skredderløkka kan bli Oslos første grønne barnehage.

Det er ikke en menneskerett med drive-in-barnehage

Tone E. Larssen (FrP)

SkjeriOslo kårer Byens beste i Oslo:
Byens beste kjøpesenter, sushi, kaffebar og pizza. Se full oversikt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.