RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dette må bero på en misforståelse

Oslo kommune går ikke rundt og tar betalt for tillatelser til å sette ut reklameskilt som er til hinder for fremkommeligheten, presiserer kommunikasjonsdirektør Kari Eliassen.

Oslo: – Generelt er vi opptatt av at det skal være god fremkommelighet på fortauene, og dette betyr uansett at det skal være minimum to meter fri sone, og at eventuelle skilt skal være plassert inntil veggen. Det kan også være tilfelle der det er mer enn to meter klaring hvor det likevel skaper fremkommelighetsproblemer, sier kommunikasjonsdirektør i Oslo kommunes bymiljøetat, Kari Eliassen.

Når det gjelder spørsmålet om eventuelt å søke bydelen om tillatelse til å sette opp skilt, er det så vidt Eliassen kjenner til ikke denne typen skilt bydelene gir tillatelse til.

Det dreier seg primært om areal til vareutstilling utenfor forretningene.

– Når bydelene vurderer slike saker tar de uansett akkurat de samme hensynene når det gjelder fremkommelighet, sier hun og legger til:

– Om det har blitt oppfattet slik at en av våre ansatte har sagt at det er mulig å få tillatelse til å sette ut reklameskilt som står til hinder for fremkommeligheten om man betaler for det, da må det bero på en misforståelse, avslutter Eliassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere