Gå til sidens hovedinnhold

– Dette må være pøbelstreker

– Mor er veldig lei seg for at nissen er borte. Hun mener det ikke blir jul uten den, sier Mona Melsom.

KORSVOLL: På kvelden første nyttårsdag, da Melsoms mor, som bor i Langåsveien 21 på Korsvoll, skulle titte ut av vinduet og si god natt til sin følgesvenn gjennom de siste 40 julene, var den søkk borte. Det var tredje gang ble borte i løpet av noen få dager.

– Dette er en nisse som har stor affeksjonsverdi for henne og oss, da den ble laget i Mandal for over 40 år siden av henne selv og broren. Den var et par år senere med på flyttelass til Langåsveien, sier Mona Melsom.

– Nissen har ingen verdi i kroner og øre for andre, så vi mener dette er rene pøbelstreker, sier Melsom, som tror det kan være de samme som har vært på ferde alle tre gangene.

Tre ganger nissetrøbbel

– Den forsvant første gang natt til lille julaften. Jeg kjørte da rundt i området lille julaften formiddag og fant den sittende på toppen ved Havnajordet bak brøytekanten, skuende utover Oslo! Den var lettere løs i armer og ben, fikk den inn i bilen og inn på «Nissesykehuset» hvor den ble reparert og plassert ut i huset sitt senere på dagen lille julaften, forteller hun.

Men det skulle bli mer nissettrøbbel bare noen dager senere.

– Andre gang var kvelden på femte juledag, da ble den forsøkt tatt med, men antagelig ble de forstyrret av noe, slik at huset var kantret, og nissen var bare trukket rundt på gårdsplassen samt belysningen revet av. Lettere pøbelstreker vil jeg kalle det. Nok en gang ble «Nissefar» satt opp. I tillegg ble den festet fast til gjerdet bakenfor, sier hun.

Borte for godt?

Tredje gang var første nyttårsdag mellom klokken 18.30-21.30.

– «Nissen» var nok en gang sporløst borte, kun en av kalosjene ble funnet utenfor gjerdet. Vi lette rundt i området med bil med ekstra kraftige lyskastere, men det var ingen nisse å se! sier hun fortvilet.

– Er det noen som har sett noe?

– En nabo i første etasje åpnet tidligere på kvelden døren for to jenter som ringte på, hvor av den ene løp av gårde opp i Lybekkåsen, mens den andre ble stående igjen, kun for å spørre om klokken. Både naboen og vi synes dette var litt merkelig, sier hun.

– Jeg synes det er trist at min mor skal føle seg trakassert-plaget på denne måten. På sikt kan det føre til at hun blir engstelig og redd for å bo alene, slik mange eldre gjør i dag, sier Mona Melsom. Hun sier det også har vært andre i nabolaget som har fått revet av juletrebelysninger og fått uteplanter stjålet i samme perioden.

Hvor er nissen?

– Min mor har mange gode minner og tradisjoner knyttet opp til denne nissen, og hun er veldig lei seg, sier hun.

Nå lurer Melsom på hvor morens gamle nisse befinner seg, og hun setter stor pris på om den som vet noe, kan ta kontakt på tlf 99 71 60 31.

Reklame

NÅ: Fjellsport har oppdtart det store salget med nye varer