RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dette må vi få gjort noe med

Politikerne tar tak i saken med det livsfarlige fotgjengerfeltet i Vækerøveien. Nå vil de ha Bymiljøetaten på banen.

BJØRNSLETTA: - Her er potensialet for trafikkulykker stort. Dette er vi nødt til å gjøre noe med, sier leder av byutviklings- og samferdselskomiteen i Bydel Ullern, Roger Mollan–Olafsen (H).

Ulovlig forbikjøring

Vi møtte Mollan-Olafsen ved fotgjengerfeltet, som dittOslo har hatt fokus på tidligere. Hovedproblemet er at biler kjører forbi køen mot lyskrysset under T-banebroen på Bjørnsletta. Ulovlig forbikjøring foregår ofte i stor hastighet gjennom fotgjengerfeltet, mens biler i den indre køen stopper opp for fotgjengere.

Svært lite forutsigbart

Mollan–Olafsen rister på hodet mens han ser alt fra personbiler til tunge lastebiler foretar hasardiøse forbikjøringer i fotgjengerfeltet. I et tilfelle stopper heller ikke trafikken oppover mot Røa for en kvinne med barnevogn, samtidig som biler har brutt ut av køen nedover og er på full fart mot fotgjengerfeltet.

– Dette er svært lite forutsigbart for både voksne og barn. Nå har vi tatt kontakt med Bymiljøetaten for å få gjort noe med dette. Noen har sagt at fotgjengerne kan gå nedover Vækerøveien og krysse i undergangen, men når vi ser antallet syklister som kommer i full fart ned mot undergangen er ikke det noen gunstig løsning.

Flere saker

En av leserne har foreslått å anlegge en trafikkøy i fotgjengerfeltet, slik at det ikke blir mulig med forbikjøring før veien ned mot krysset deler seg i to filer.

– Det er jo synd at man må legge hindringer i veien for å få bilistene til å overholde trafikkreglene, men her må det som sagt gjøres noe, understreker Mollan–Olafsen.

Bydelen har flere saker som skal tas opp med Bymiljøetaten.

– Det er fortsatt problemer knyttet til syklister i full fart gjennom Ullern allé. Sykkelstien i Karenslyst allé er et annet problem for ferdselen i den gaten. Vi har mye å snakke med etaten om, sier Mollan–Olafsen.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere