RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dette sikrer Ekebergskråningens grønne profil


Byråd Bård Folke Fredriksen (H) er fornøyd med vedtaket om å legge skulpturparken til Ekebergskogen. Han mener det vil berike området og gjøre det mer tilgjengelig for flere.
Byråd Bård Folke Fredriksen (H) er fornøyd med vedtaket om å legge skulpturparken til Ekebergskogen. Han mener det vil berike området og gjøre det mer tilgjengelig for flere. Foto: ARKIVFOTO
Bård Folke Fredriksen (H) avviser at byrådets vedtak om skulpturpark raserer Ekebergskogen. Tvert i mot, hevder han.

RÅDHUSET: – Ekeberg er meget viktig for byens grønne profil og nærmiljøet. Dette skal ivaretas samtidig som området gjøres tilgjengelig som rekerasjonsområde for mange flere, og tilføres den attraksjonen en skulptur- og kulturminnepark er for byen, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H).

LES OGSÅ: Sier ja til gondol og kvinnepark i Ekebergåsen

Møter motstand

Det var torsdag formiddag at det ble kjent at byrådet sier ja til både gondolbane og skulpturpark i Ekebergskråningen.

Det er eiendomsinvestor Christian Ringnes som står bak initiativet om å plassere inntil 80 skulpturer i det populære grøntområdetsamtidig som natur og landskap skal ivaretas.

Senest lørdag ble det aksjonert mot den planlagte skulpturparken, og motstanderne mener det er paradoksalt at man ønsker å ta av Oslos kanskje siste byskog for å lage park.

– Blir mer tilgjengelig enn det er i dag

Byråden mener tvert i mot at området blir mer tilgjengelig ved å lage skulpturparken.

– Området blir vesentlig mer tilgjengelig enn i dag, slik at flere kan ha glede av det. Det er særlig viktig med tanke på den store befolkningsveksten vi får i Bjørvika, sier han.

Området foreslås regulert til grøntområde med blant annet turvei, park, beverting og bevaring av kulturminner som arkeologiske funn (boplasser), gravhauger og stentrappa til den tyske æreskirkegården.

Planområdet knyttes også sammen med reguleringsplanen for Ekebergsletta og med turveier og turstier til resten av Ekeberg og i Gamlebyen.

– Byrådet mener forslaget sikrer Ekebergskråningens grønne profil og gir byen en unik skulptur- og kulturminnepark, sier Fredriksen.

– En gave til Oslo

I reguleringsplanen inngår også endestasjonen for gondolbanen; et servicebygg og et terminalbygg.

– Gondolbanen opp til parken vil bli en attraksjon i seg selv, samtidig som den gir lettere atkomst til skulpturparken, sier Fredriksen.

– Ekeberg skulptur- og kulturpark er en gave til Oslos befolkning fra Christian Ringnes, noe vi er svært takknemlige for, sier byråden.

Hva mener du om skulpturparken? Si din mening i kommentarfeltet under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere