RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dette skal ikke barn utsettes for


Sissel Halmøy i Norges Miljøvernforbund foretar nok en nedslående måling. Denne gangen på Gressbanen.
Sissel Halmøy i Norges Miljøvernforbund foretar nok en nedslående måling. Denne gangen på Gressbanen.
Sissel Halmøy i Norges Miljøvernforbund har igjen tatt turen til Bydel Vestre Aker for å måle stråling fra basestasjoner. Denne gangen var hun på Gressbanen. Halmøy mener resultatet var nedslående.

GRESSBANEN:Fagansvarlig for elektromagnetisk stråling i Norges Miljøvernforbund, Sissel Halmøy har nok en gang vært på jakt etter stråleverdier. Forrige gang målte hun 1300 mikrowatt på Slemdal skole. Det er 130 ganger mer enn tilrådelig, mente hun da. På Gressbanen var ikke situasjonen bedre. Idrettsanlegget har flere basestasjoner som vender ut mot selve anlegget. Stråleverdiene varierer. Fra 1500 mikrowatt per kvadratmeter, opp til hele 26.000 på ett bestemt sted.

– Tallene går opp og ned. Men i snitt viser målingene om lag 3000 mikrowatt. Det ser vi blant annet her midt på banen. Det er for høye verdier. Alt for høye. De som ikke tåler stråling i det hele tatt, hadde faktisk ikke klart å være her, sier Halmøy.

Hun har i en årrekke satt fokus på problemet med stråling. Det kan gi en rekke fysiske plager dersom man eksponeres over lengre tid.

Det er daglig aktivitet på Gressbanen hele året. Fotball -og bandyspillerne i Ready bruker Gressbanen mye.

– Det er ikke bra at barn og unge må ta denne risikoen. Igjen ser vi at det er de yngste som blir utsatt for dette, dessverre.

– Grunn til bekymring

Hilde Aaling Syvertsen, mor til barn ved Slemdal skole er bekymret. Hun har tidligere hadde plager hun mener skyldes elektromagnetisk stråling. Målingene på Gressbanen mener hun gir grunn til bekymring.

– Dette er ikke bra. Men siden Akersposten tok opp saken, har flere foreldre tatt kontakt med meg. De er bekymret og synes stråleverdiene er skremmende. Det trengs masse fokus på denne saken fremover. Det er overraskende mange som ikke vet noe om dette, sier Aaling Syvertsen.

– Tar det alvorlig

Leder i Ready, Jan Fredrik Thronsen var ikke klar over hvor høye stråleverdiene er fra basestasjonene. De to basestasjonene på Gressbanen disponeres av Telenor og Netcom.

– Jeg må si jeg er helt blank på dette området. Dette har vi ikke greie på. Men er strålingen så høy, så må vi ta dette på alvor. Vi har 1400 medlemmer hvor de fleste er barn og unge. Og vi har medlemmer på Gressbanen hver eneste dag, året igjennom. Vi ønsker mer kunnskap om dette, sier Thronsen.

Han ønsker å komme i kontakt med Halmøy i Norges Miljøvernforbund. Thronsen vil også ta kontakt med Telenor og Netcom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere