– Dette står vi for

Det brøt ut applaus fra publikum i bydelsutvalget etter at det ble vedtatt at «Solsiden» får skjenke til klokka 23 utendørs. FOTO: STINE MERETHE EID

Det brøt ut applaus fra publikum i bydelsutvalget etter at det ble vedtatt at «Solsiden» får skjenke til klokka 23 utendørs. FOTO: STINE MERETHE EID

«Solsiden» får skjenke ute til klokka 23. Det ble klart etter at SV tenkte seg grundig om.

LØKKA: – Vi har ikke snudd i siste sekund, men vi har jobba lenge med hva det egentlig er vi mener om alkoholpolitikk på Grünerløkka, sier Tore Aasheim (SV).

Da den betente skjenkesaken skulle behandles i bydelsutvalget torsdag var skjenkestedene på den populære «Solsiden» på Olaf Ryes plass og Blå sterkt til stede i bydelsutvalget. Da det endelige vedtaket forelå brøt det ut en spontan applaus.

Politisk prosess

Høyresida i bydelsutvalget har hele tiden ønsket å la samtlige utesteder utenfor den såkalte skjenkeblekkspruten få servere ute til klokka 23. Men venstresida, som har flertall i bydelsutvalget, har satt en stopper for dette. Tidligere denne uka ble det imidlertid kjent at SV har gjort et vedtak innad i partiet om å gå for høyresidas forslag.

For Aasheim er det imidlertid viktig å påpeke at årsaken til at SV, noe overraskende, gikk inn for å åpne for skjenking en time ekstra, til klokka 23, ikke skyldes press fra utestedene selv.

– Vi har vært gjennom en politisk prosess, der både styret, BU-gruppa og medlemmene er enige, sier han.

Les også: Nytt rotete skjenkeregime?

SV starta nylig opp det de kaller «Løkkaråd», der både medlemmer og andre kan komme for å diskutere politikk, eller bare si fra til politikerne hva de mener om ulike saker.

– Vår beslutning er blant annet basert på Løkkarådet, sier Aasheim.

SV har tradisjon for å ønske en restriktiv alkoholpolitikk. For Aasheim bryter ikke vedtaket om å holde uteserveringene åpen til klokka 23 med dette. Han påpeker også at det er skjenkestedenes ansvar at ro og orden overholdes.

– Vi mener at selv om alkohol er lovlig, så er det et rusmiddel som påfører både samfunnet og enkeltmennesker store kostnader. Der har vi som politikere både en rett og plikt til å bidra med skadebegrensende tiltak, samtidig tror jeg ikke denne ene timen er utslagsgivende, sier han.

– Har ikke vinglet

– Bydel Grünerløkka er en sentrumsbydel hvor folk liker å kunne ta seg en pils. Men å gå hjem klokka 22 er litt tidlig for de fleste, sier Aasheim, som avviser at SVs standpunkt er resultat av en vinglete politikk.

– Nei, vi har ikke vinglet. Vi har vært gjennom en lang prosess der vi skiftet mening. Det må være lov å skifte mening når man får mer kunnskap om en sak. Samtidig er dette nå et standpunkt vi står inne for, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.