RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Din tjeneste skal bære frukt


Søndag knelte Silje Sørebø ved alterringen i Holmlia kirke og ble ønsket lykke til som sogneprest av avtroppende sogneprest Henning Olsson som nå går tilbake til sin opprinnelige stilling som sogneprest i Hauketo/Prinsdal.
Søndag knelte Silje Sørebø ved alterringen i Holmlia kirke og ble ønsket lykke til som sogneprest av avtroppende sogneprest Henning Olsson som nå går tilbake til sin opprinnelige stilling som sogneprest i Hauketo/Prinsdal. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
For 10 måneder fødte Silje Sørebø sønnen Birk. Søndag var hun tilbake i Holmlia kirke, og ble ønsket lykke til som sogneprest.

Holmlia: – Din tjeneste skal bære frukt i Holmlia menighet, sa sogneprest Henning Olsson da han søndag ønsket henne lykke til i sin nye stilling.

Les også: Bli tårnagent i Holmlia kirke

For mens hun gikk ut i fødselspermisjon som arbeidende prest, begynt hennes nye hverdagen som sogneprest.

Det var i 2007 hun ble innsatt som vikarprest på Holmlia.

– Du har fått mange venner på den tiden du har virket her, og mange har lært å sette pris på deg, sa Olsson.

– Det vi blant annet har lært er at du er god til å fortelle historier. Fortsett med det.

Les også: Snur kirka på hodet

Ressurser

Når Silje Sørebø nå innsettes som sogneprest, er det i en 75% stilling, og stillingen heter fungerende sogneprest.

– Vi er inne i en prosess hvor vi må fordele ressurser, forklarer Henning Olsson som nå i 20 måneder har vært sogneprest i både Holmlia og Hauketo/Prinsdal. Nå går han tilbake til sin sogneprest-gjerning i Hauketo/Prinsdal hvor han begynte i 2006.

– Hvordan stillingsfordelingen blir videre, må prosten og bispekontoret ta stilling til. Men fra i dag skal i alle fall Silje Sørebø ha ansvaret i Holmlia og tjenestegjøre sammen med Bendik Vollebæk.

Velsignet

Den nye sognepresten har nå knelt ved Holmlias alter, og Henning Olsson har gitt henne velsignelsen. Deretter overtok hun søndagsgudstjenesten før menigheten samlet seg til kirkekaffe for både å ta avskjed med Olsson, og ønske Sørebø velkommen tilbake - og i ny stilling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere