*Nettavisen* Nyheter.

– Disen-rektor tar ikke nok hensyn

3. trinnsfar Erik Wolff er oppgitt og opprørt over delingspraksisen ved Disen skole.– Rektor tar ikke nok hensyn, sier han. Foto: Kristin Tufte Haga

– Å unnskylde seg med at det bor «andre» fra den nye klassen i nærområdet, holder ikke. Det er ikke å ta nok hensyn! sier opprørt Disen skole-far, Erik Wolff.

DISEN: – Min datter har ingen på «ønskelisten» i sitt nærområde, og ingen av de opprinnelige klassevennene å ta følge med til skolen. Den ene hun har fått med fra «ønskelisten» bor på Grefsenplatået – det er jo et godt stykke unna Sophus Aars vei, hvor vi bor. Hvordan rektor da kan si at det er tatt høyde for geografiske hensyn er helt uforståelig. Det holder rett og slett ikke å unnskylde seg med at det bor andre fra den nye klassen i nærområdet – det er i hvert fall å ikke ta nok hensyn! sier 3. trinnsfar Erik Wolff, som er kraftig oppgitt over skoleledelsen og delingspraksisen.

LES OGSÅ: - Disen-elevene blir splittet opp
LES OGSÅ: Rektor vil vurdere endringer

Forskjellsbehandling?

– Ikke bare over at 3. trinn i det hele tatt blir splittet opp på denne måten, men i tillegg at det ikke mer er hensyntatt barnas sårbarhet for etablerte vennskapsbånd, og barn det til nå har vært naturlig for 3. trinns elevene å ta følge med til skolen. I klassen til min datter er det opprinnelig til sammen 13 jenter. Disse har nå fra høsten blitt fordelt med 2 jenter i to klasser hver, og 9 jenter fordelt på de andre to klassene – eller gruppene, sier han.

– Det er mulig noen av disse jentene har vært heldige å komme i geografisk nærhet til hverandre. Men det har i hvert fall ikke skjedd med min datter! Hvordan det gjøres slik forskjellsbehandling kan vi som foreldre ikke fatte! Hun har grått mye siden delingen ble kjent, sier Wolff, som er en av de som har klaget til skoleledelsen.

Og rektor forteller i en e-post til avisen at skolen skal se på klagene i inneværende uke.

– Skjevfordeling

– I tillegg sier rektor at det er foretatt en jevn fordeling av jenter og gutter. I den «nye» klassen til min datter så er det 13 gutter og 8 jenter. Det kan vel ikke akkurat kalles «jevn fordeling».

– Jeg kan jo forstå at de som er fornøyde med «omrokeringene» ikke vil gjøre noe som helst med denne splittingen. Men mitt inntrykk er at det er flere som er misfornøyde, enn fornøyde med dette resultatet. Til nå har jeg som foresatt trodd at samhold og det sosiale er noe av det viktigste i skoletiden. Men denne praksisen ved Disen skole tyder jo på det motsatte!

LES OGSÅ: - Disen-elevene blir splittet opp
LES OGSÅ: Rektor vil vurdere endringer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.