RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Disse er fram­tida!


Populær: Arild Kragstad på familieveiledningsgruppe for kvinner, i regi av Jamil Syed, på Furuset torsdag forrige uke.FOTO: JULIE MESSEL
Populær: Arild Kragstad på familieveiledningsgruppe for kvinner, i regi av Jamil Syed, på Furuset torsdag forrige uke.FOTO: JULIE MESSEL
Politiet på Stovner jobber aktivt for å nå ut til befolkningen: – Husk, dere er de viktigste brikkene for framtida, sier Arild Kragstad til kvinnene på Furuset.

STOVNER/FURUSET: Arild Kragstad har jobbet 31 år i politiet. Siden januar 2012 har han jobbet direkte mot Groruddalens mange trossamfunn.
– Og vi er blitt tatt i mot med åpne armer, sier den erfarne politimannen.

Trossamfunn

Politiet på Stovner, med Kragstad i spissen, har besøkt alle trossamfunn av en viss størrelse, og invitert 14 av dem med i et samarbeidsutvalg.
Han legger ikke skjul på at han blir glad når han ser sunni-, shia og ahmadiyja-muslimer ved samme bord på politistasjonen.
Skjønt, samarbeidsutvalget består av langt flere enn de muslimske trossamfunnene.
Sikher, hinduer og kristne fellesskap er også med.
For trossamfunnene i Groruddalen er flere enn du aner.
– Dette skal være en arena for dialog. Politiet ønsker at medlemmer fra alle kulturer og alle trosfellesskap skal lykkes. Og får å lykkes i det norske samfunnet er det flere ting som er viktig, sier Kragstad.

Kvinnegruppe

Han er bare blitt tatt godt i mot. Klimaet for felles forståelse er stort i Groruddalen, mener han.
Godt tatt imot blir han også på familieveiledningsgruppa for kvinner som finner sted på Furuset denne torsdagen.
– Dere er framtida, sier Kragstad til kvinnene.
– Følg med på ungene deres, følg opp skolearbeid, og vær ikke redd for å ta kontakt med politiet. Vi er et politi for alle, og ikke som i land som dere kanskje kommer ifra, et politi bare for de få: Vi er for alle.
Mange av kvinnene har historier de vil fortelle. Livet er ikke lett for mødre ankommet Norge fra andre kulturer og andre deler av verden. Forventnignene er mange, kravene likeså.
– Jeg vet det er tøft. Men gi ikke opp! Dere er her! Dere har et nettverk. Stå på, dere klarer det! Og nøl ikke med å ta kontakt, sier Kragstad til lydhøre kvinner som tar imot og vil !

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere