RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Dopsalget vil bare forskyves


Arild Knutsen er kritisk til vekterordningen som skal innføres, blant annet langs Akerselva.
Arild Knutsen er kritisk til vekterordningen som skal innføres, blant annet langs Akerselva. Foto: ARKIVFOTO
– Vektere vil ikke løse noen problemer i belastede områder. Det vil bare forskyve dem til andre steder. Det mener leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen.

GRÜNERLØKKA: Onsdag vedtok bystyret at det skal settes inn vektere i belastete områder som nedre Grünerløkka og deler av Grønland. Blant annet for å ha en preventiv effekt mot dopsalg.

Del på Facebook

Knutsen rister på hodet av vedtaket. Han tror ikke vektere vil løse noen ting.

– Et segment i befolkningen skal settes inn for å beskytte seg mot et annet segment. Her dreier det seg ikke om å beskyttelse mot vold og annen alvorlig kriminalitet. Det dreier seg om hasjsalg. Noe som har vært en utfordring i 20 år i dette området, sier Knutsen.

LES OGSÅ: Nå skal Løkka bli tryggere

Han mener at det rett og slett må sees igjennom fingrene med hasjsalget. Og han mener forhindring av voldtekter, vold og annen alvorlig kriminalitet må prioriteres.

LES OGSÅ: Rusmiljøet kritisk til flytting

Toleranse

– Vi må bare ha en større toleranse for salg av hasj. Vektere i disse områdene vil bare forskyve salget inn i nabolagene. Og det er ikke ønskelig. Hvor skal dette ende? Det skal slås ned på det som er mest synlig, og selgere og kjøpere. Da mener jeg at ryggen snus mot annen alvorlig kriminalitet. Og jeg har stor forståelse for at folk føler seg utrygge i dette området, sier Knutsen.

Han mener også at grupper kan bli stigmatisert og føle seg forfulgte.

– Ser du litt shabby, skal du likevel slippe å føle deg overvåket. Å overvåke dette området er politiets jobb.

LES OGSÅ: Kåre Stølen hardt ut mot narkoselgere

Debatt

Knutsen kom med utspillet på sin egen facebookside. Og debatten har gått friskt de siste dagene. Blant meningsytrerne er Venstres listetopp til Grünerløkka bydelsutvalg, Jarl Alnæs.

Han er tydelig på at vekterne ikke skal opptre som reservepoliti.

– Det skal KUN være tilstedeværelse som trygge voksne som representerer byen. De skal verken pågripe, jage eller fordømme, men vise tilstedeværelse og ha en nær kontakt med politiet i den grad det oppstår situasjoner, sier Alnæs.

– Disse skal IKKE drive sosial renovasjon, som er det jeg oppfatter at man har gjort både på Oslo S og senest på plata, men rett og slett være til stede. Mangel på tilstedeværelse av trygge voksne er etter min mening et av hovedproblemene i de områdene vi snakker om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere