RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Drept 52-åring ikke tilfeldig offer

Politiet har så langt ikke gjort noen gjennombrudd i etterforskningen av drapet på en 52-åring på Manglerud i Oslo natt til lørdag. En teori skal være at han ikke var et tilfeldig offer.

MANGLERUD: – Vi undersøker om det kan ligge noen forklaringer knyttet til ham eller hans familie. Vi har sagt at vi holder alle muligheter åpne, men samtidig er det noen teorier det jobbes etter, uten at jeg ønsker å gå ut med noe mer om det nå, sier Grete Lien Metlid, fungerende sjef ved Seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til NTB søndag formiddag.

– Det ble jobbet mye natt til søndag, men vi har ikke så mye nytt å si foreløpig, legger hun til.

Søndag fortsetter arbeidet med å kartlegge rutinene og bevegelsene til 52-åringen.

– Det er fortsatt viktig at folk tar kontakt dersom de har relevante opplysninger eller observasjoner, sier Metlid.

Funnet i veien

Politiet utelukker ikke at det var flere gjerningspersoner som gikk løs på den norskpakistanske 52-åringe familiefaren.

Hodeskadene mannen var påført og omstendighetene på stedet gjorde at politiet slo full drapsalarm. Det var en drosjesjåfør som fant den skadde mannen liggende midt i veien.

Politiet fikk melding klokka 00.29 og selv om både politi og ambulanse kom raskt til stedet, sto livet ikke til å redde. Mannen døde kort tid etter ankomst til Ullevål sykehus.

52-åringen vil bli obdusert mandag, dødsårsaken er ikke kjent.

– Uskyldig offer

Politiet har ifølge Dagbladet flere interessante opplysninger å gå etter i jakten på den eller de som sto bak overfallet av 52-åringen. Etter det avisen forstår mener politiet at han kan ha blitt et uskyldig offer for en bestemt konflikt han ikke selv var en del av.

Konflikten knyttes til en spiral av voldelige og truende konfrontasjoner de siste ukene rundt de samme, straffedømte mennene.

Én teori er at flere menn skjult i en bil i går kveld holdt oppsikt med gaten på Manglerud for å overfalle en annen navngitt person, da 52-åringen kom kjørende og ble oppfattet som et alternativt mål for gjerningsmennene.

Mislykket hevnangrep

Avdøde har aldri vært del av noe kriminelt miljø og var høyt respektert blant mange norskpakistanere i Norge og på arbeidsstedene, skriver Dagbladet.

Dagladet skriver videre at politiet lørdag brukte store ressurser for å sjekke alibiene til flere navngitte menn som knyttes til den aktuelle konflikten. Etterforskerne tok også høyde for at en eller flere gjerningsmenn kunne være i ferd med å forlate landet.

I de kriminelle miljøene i hovedstaden ble drapssaken i går oppfattet som et fatalt mislykket hevnangrep, der noen kan ha forsøkt å sende et signal til personene de egentlig var på jakt etter. (©NTB)

Les flere saker fra dittOslo:

Her brenner det oftest i Oslo

Mann påkjørt etter å ha gått av trikken

Nå er Ekebergparken åpnet – se spektakulær bildeserie!

Se Fabian svinge seg til Morellsangen (video)

Helseteam i Oslo vest slår rusalarm – femdobling på to år

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere