– Drikk øl og redd verden

Hege Jordbakke og Ingvild Stjernen håper på rekordinnsamling underårets HumAk-aksjon.

Hege Jordbakke og Ingvild Stjernen håper på rekordinnsamling underårets HumAk-aksjon. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Øl-tørste jusstudenter og festivalgjengere skal redde verden, når årets HumAK -aksjon samler inn penger til å få nødhjelp frem i katastrofeområder.

Konserter i øltelt og mye mer foregår på Tullinløkka til søndag.

TULINLØKKA: – I år går alle pengene til Røde Kors og International Disaster response Law. Det er et folkerettslig prosjekt som bruker jussen for å få riktig nødhjelp så raskt som mulig inn i katastroferammede områder, sier pr-sjef Ingvild Stjernen.

I dag er Jusstudentenes store bøsseakjson i gang og foreløpig ser det lovende ut.

– Det er veldig mange jusstudenter som går med bøsse, sier aksjonsleder Hege Jordbakke. På Tullinløkka er det yrende liv, og de fremmøtte jusstudentene fraser rundt i byen for å samle inn penger til Røde Kors sine prosjekter i Mosambik, og Namibia.

– Vi har allerede gitt 140 000 til Haiti, sier Stjernen som forklarer at jusstudentene selv tok kontakt for å hjelpe da jordskjelvet rammet Haiti.

Får frem nødhjelpen

Ved støtte til lokale jurister, som kan gå inn i de enkelte lands lovverk å finne ut hvordan man kan endre og dispensere fra komplekse toll og visumregler som ofte hindrer nødhjelpen i å nå frem i tide, skal pengene bistå under katastrofer.

Jusstudentene har ikke bare bøsseaksjon som foregår ut dagen, men også advokatstafett, en rekke konserter og en kjendisauksjon med Harald Eia som auksjonarius å by på.

Øl og nødhjelp

HumAK startet opp i 1989, og hver gang doneres penger bort til forskjellige utvalgte veledige formål. Advokatstafetten er populær, forteller Stjernen.

– Da utfordrer advokatbyråer hverandre til å donere bort penger. De fleste har gitt rundt 25 000 kroner hver, sier Stjernen som forteller at de har fått inn 335 000 kroner totalt.

Med sponsorerer, artister som stiller gratis og en haug av frivillige jusstudenter, skal HumAk prøve å få inn mer enn rekorden på 1, 2millioner.

– Ja, vi håper vi får det til, sier Jordbakke.

Men det viktigste er selvfølgelig at studentene og alle som deltar under aksjonen drikker mest mulig øl i det lill eog store ølteltet.

– Jo mer øl, jo mer penger, sier Stjernen oppmuntrende

HumAk varer frem til lsøndag. Fredag kan du kjøpe deg tid med en kjendis som skuespiller Ida Elise Broch, Espen Klouman-Høiner samt noen Paradise hotel-deltagere klokka 19.30 etterfulgt av Frank Znort Quatret konsert. Lørdag avsluttes det hele med Kate Ryan konsert klokka 22.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag