– Drømmen er å vinne Stanley Cup

Mats Zuccarello Aasen (24) spilte begge kampene da NHL-sesongen ble innledet i Stockholm sist helg. Her i duell med Anaheim Ducks-spiller Cam Fowler.

Mats Zuccarello Aasen (24) spilte begge kampene da NHL-sesongen ble innledet i Stockholm sist helg. Her i duell med Anaheim Ducks-spiller Cam Fowler. Foto: FOTO: Anders Halvorsen

NHL-åpningen i Stockholm ble ingen suksess for Mats Zuccarello Aasen (24) og New York Rangers. Nå ser Hovin-gutten bare framover.

Jonas Amundrud (27), Kristoffer Sørlie (28) og Jørgen Amundrud (24) fra Groruddalen fulgte Mats Zuccarello Aasen i Globen sist helg.

Hovin-gutten var bare millimetere fra å avgjøre kampen mot Anaheim Ducks sist lørdag, men Jonas Hiller reddet straffen mesterlig.

STOCKHOLM: Zuccarello & Co. fikk to muligheter til å vise seg fram i Globen sist helg. Men NHL-storheten fra New York feilet begge gangene foran 14.000 elleville hockeyfans i Globen.

Del på Facebook

Først tapte Rangers i forlegningen mot Los Angeles King. Deretter misset de på straffer mot Anaheim Ducks.

– Vi fikk det tøft i Stockholm, men vi har heldigvis 80 kamper igjen å vise oss fram på, sier Mats Zuccarello Aasen.

Tung start

Sesonginnledningen i verdens beste ishockeyliga ble heller ingen opptur for Hovin-gutten. Snarere tvert imot.

15.000 kroner i bot for en takling bakfra, en straffebom og lite spilletid var fasiten etter Europa-turneen.

Les også: – Stort å følge Zuccarello i NHL

DittOslo treffer Mats utenfor Rangers-garderoben i Globen. Løperen fotfølges av lagets mediemann, som tydelig signaliserer at nordmannen har blitt intervjuet nok i Stockholm.

Men «Zucca» tar seg tid til lokalpressen, noe han alltid har gjort.

Nå gleder 24-åringen seg bare til utfordringene som kommer.

– Først og fremst er det deilig at sesongen er i gang. Det er dette jeg og resten av laget har jobbet for i mange måneder, sier Mats.

Zuccarellos mål

Forrige sesong spilte landets største hockeyprofil 42 av 82 grunnseriekamper for Rangers. Denne sesongen er han heltent på å være med hele veien fram mot et eventuelt sluttspill.

Les også: Mats fikk Kings på nakken

Hovin-gutten forteller at han er godt forberedt.

– Jeg føler meg kvikkere nå enn før, og så har jeg blitt ett år eldre. Før sesongen studerte jeg også visse ting på video. Det er alltid detaljer i spillet man kan forbedre.

– Hvor viktig er det for deg at du i år er inne i varmen fra første stund?

– Utrolig viktig! Det hjelper på selvtilliten min, helt klart. Men det er dette som har vært målet mitt hele tiden. Jeg er ikke overrasket.

– Hva er ditt personlige mål denne sesongen?

– At jeg skal gjøre det bedre enn i fjor. Jeg skal være en av bidragsyterne, sier Zuccarello, som produserte 23 poeng (6 mål, 17 assist) forrige sesong.

– Men samtidig vet jeg at det kommer kamper med mye undertall, hvor det ikke blir mye spilletid. Det viktigste nå er at jeg er en del av laget, fortsetter «Zucca».

– Hva er drømmescenarioet denne sesongen?

– Det er å vinne Stanley Cup, sier han til DittOslo med et smil.

– Følg drømmen

– Hva er det beste med det livet du lever nå?

– At jeg får spille på det høyeste nivået med de beste spillerne. Hver kamp i NHL er tøff. Du kan vinne mot alle, tape mot alle. I NHL er det prestisje i absolutt alt, og det liker jeg godt.

Les også: Her misser Zuccarello mot Ducks

Men Zuccarello glemmer ikke hvor eventyret startet.

– Jeg føler det ikke er lenge siden jeg fløy nede på Jordal. Var på frigåingen på Amfi’n, gikk i beina på de eldre gutta, ler Hovin-gutten.

– Trodde du på NHL-spill da?

– Nei. Men NHL var alltid en drøm.

– Det er mange barn og unge på Hovin, Vålerenga og Kampen som ser opp til deg. Hva kan du si til dem?

– Følg drømmen. Lek og ha det moro så lenge dere kan. Det seriøse kommer senere, sier Mats, før han forlater Globen og Stockholm sammen med resten av stjernene i New York Rangers.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.