RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Drøy bilturen ut av Oslo til i morgen


Veitrafikksentralen regner med tett trafikk ut av Oslo i ettermiddag.
Veitrafikksentralen regner med tett trafikk ut av Oslo i ettermiddag.
Statens vegvesen råder de som kan til å vente med ferieavreisen. Beregn opp til halvannen time ekstra dersom du skal rekke et fly på Gardermoen.

OSLO: – Vi ser allerede nå at det begynner å tette seg på E6 nordover. Det er selvfølgelig det området med redusert fremkommelighet på Furuset – der står trafikken et godt stykke nedover E6. Når det er mye biler på veien, oppstår det veldig ofte uforutsette situasjoner. Når folk er litt stresset i tillegg, da skjer det ofte uhell, sier trafikkoperatør Trude Lindstad ved Vegtrafikksentralen ved 13.30-tiden.

Del på Facebook

Uttalelsen kom rett før det skjedde en trafikkulykke ved Bryn.

LES SAKEN: Kollisjon på Ring 3 ved Bryn

Fagfolkene på Veitrafikksentralen ut og råder folk til å utsette bilturen ut av Oslo. I tillegg til at det er en av årets store utfartsdager, er det trangere om plassen på veiene enn ellers på grunn av togstansen og arbeidene ved Oslo S.

– De som har mulighet til det, råder vi iallfall til å vente litt. Det er selvsagt utrolig vanskelig for oss å forutse nøyaktig hvordan trafikkbildet kommer til å se ut, men vi ser som sagt en økende tendens, sier Lindstad – som presiserer at mye medieomtale rundt trafikkbildet kan føre til at situasjonen blir en helt annen enn hva fagfolkene har forutsagt når mange nok bilister følger rådene deres.

Halvannen time ekstra

– Men hvis jeg skulle rekke et fly i ettermiddag, hadde jeg nok beregnet en time til halvannen time ekstra for sikkerhets skyld, sier hun.
Tidlig lørdag morgen er tidspunktet Veitrafikksentralen anbefaler.

– Det kan nok bli litt trafikk utover på lørdagen, men ellers bør det være fint å kjøre da, sier Lindstad.

For alle dem som absolutt må av gårde i ettermiddag, er rådene følgende:

– Ha drikke og mat i bilen, slik at turen blir litt hyggeligere. Ta det med ro, stress ned og ta ferie!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere