RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Filip Drogseth (17) var en av 20 elever fra videregående skoler i Oslo som ble valgt ut til å delta på en dannelsesreise på kommunens regning.
Filip Drogseth (17) var en av 20 elever fra videregående skoler i Oslo som ble valgt ut til å delta på en dannelsesreise på kommunens regning. Foto: FOTO: PRIVAT

– Du kan klare alt!

Filip Drogseth (17) dro til Italia for å lære mer om renessansemennesket.

STOVNER/ITALIA: 17-åringen kom gjennom nåløyet da de videregående skolene i Oslo oppfordret elevene til å sende inn en søknad til en dannelsesreise i Lucca, på kommunens regning.

På bakgrunn av søknaden sin, og med en anbefaling fra rektor på Stovner vgs, fikk Filip Drogseth den glade beskjeden: Han var blitt plukket ut blant 20 elever i Oslo. Turen gikk til Italia i august.

Hvilket inntrykk sitter du igjen med etter dannelsesreisen?

– At du kan klare alt, bare du jobber og ikke gir opp. At du må stole på deg selv og tro at du kan! Det som kjennetegner renessanse-mennesket er nettopp dét - at de er veldig stolte av sitt arbeid, og kan få til alt, sier Filip.

Han mener man bør jobbe hardere for å nå målene sine, og hvis man ønsker å oppnå noe stort.


Selv har Stovner-eleven planer om å bli arkitekt. I forkant av reisen leste han om italiensk historie og arkitektur.

– Jeg kjente igjen mange navn og hendelser og dette hjalp meg til å henge godt med. Det var også morsomt å se steder jeg bare hadde lest og sett bilder av, forteller han.

Under reisen opplevde han blant annet fekting, skyting med pil og bue og rebusløp i Leonardo Da Vincis fotspor.

– Vi fikk oppgaver som var preget av at vi skulle lære mer om oss selv, hva vi hadde lyst til, hvordan vi skulle oppnå det osv, opplyser han.

– Jeg fikk økt kunnskap om meg selv, og jeg vet nå at mine drømmer er oppnåelige bare jeg jobber.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere