*Nettavisen* Nyheter.

– Du kan oppdage butikker du ikke visste om!

Spent: Jonas Bratt Aanensen (2) gleder seg over å kjøre tråbil. Innfelt: Liv, Alva og Knut stortrives på Røa, og synes markedsdagene er koselig! Foto: Britt N. Obrenovic

Røadagene er først og fremst for barna. Eller så kan man oppdage butikker man ikke visste om!

Klikk på bildet for å forstørre.

For barna: – Røadagene er mest for barna. De skal kose seg og ha en hyggelig opplevelse, sier bokhandler Ole Christian Moe.

RØA: I tre dager til ende var det Røa-dager i forrige uke. Både Røa Senter og butikkene på nedsiden av Røakrysset hadde slått på stortromma med uteboder, aktiviteter for barna og ekstra lokkende tilbud i disse dagene.

Da Akersposten var på plass ganske tidlig lørdag, var det ikke mange mennesker å se. Men etter hvert som det noe trykkende skydekket løsnet, fant mange veien, for eksempel til torget.

Markedsbodene på Røa torg sto på rekke og rad, og selv om gradestokken steg i den varme sola forhindret ikke det de yngste i å hoppe og sprette i hoppeslottet og spise sukkerspinn, mens de voksne tok seg en varm kopp kaffe og slo av en prat med gode naboer.

Kos på torget

Mens Sørkedalen barnekor og Røa kirkes jentekor gjør seg klare til å underholde, kan den lille familien på tre – Liv, Alva og Knut – fortelle at de stortrives på Røa. De synes det er blitt så hyggelig på torget, hvor de for eksempel kan sette seg på en benk og kose seg med en kopp kaffe.

Ettersom de mange butikkene på Røa ligger litt spredt, har butikkeierne og bedriftene gått sammen om å lage en «Bli kjent med Røa»-rebus.

På hjørnet ved Røa torg holder bokhandler Ole Christian Moe (34) til.

– Hensikten er at man skal oppdage butikker man ikke visste om, sier Ole Christian Moe. Bokhandleren understreker at Røa dagene i all hovedsak er for barna.

– Røadagene er mest for barna. De skal kose seg og ha en hyggelig opplevelse, sier bokhandleren til Akerspostens utsendte.

Og det er det ingen tvil om: Jonas Bratt Aanensen (2), venter spent på at tråbilbanen skal åpne, og han forteller stolt at han snart blir tre år – og da skal han ha rosa kake!

Knall og fall på banen

På idrettsplassen til Røa IL kunne barna kunne boltre seg i ulike aktiviteter.

Noen prøvde seg på rulleski med langrennsgruppa, mens andre benyttet muligheten til å finne ut hvor hardt de kunne skyte med fotballradar. Andre aktiviteter: Innebandy ute (!), friidrett, curling, badminton, hinderløype, hopping på ski – og kampsporten mudo, som viste seg å være populært blant ungene.

Kanskje var det likevel hopping på ski som fenget mest? Til tross for knall og fall – køen for å prøve seg på stumpeski på en liten, oppsatt hoppbakke midt på gressplenen tok aldri slutt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag