*Nettavisen* Nyheter.

– Du sier ikke nei til Harvard

Nicolai Astrup Wiik fra Frogner både gleder og gruer seg til å starte på den prestisjefulle skolen til høsten. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

18 år gamle Nicolai Astrup Wiik fikk brevet de fleste bare kan drømme om. Som en av femti, av over 40 000 søkere er han blitt førakseptert på Harvard med fullt stipend.

FROGNER/ BOSTON: – Det er ganske uvirkelig, og jeg føler meg utrolig heldig, sier Nicolai Astrup Wiik.

Gode studentlag i USA

Det er i forbindelse med roing at han fanget skolens interesse.

– Jeg har holdt på med roing siden jeg var 11 år, og har gjennom sporten blitt kjent med folk som har studert på veldig gode skoler med stipender, forteller Wiik, som i lengre tid har tatt sikte på å studere på en av de bedre universitetene i utlandet.

Ble talentspeidet

Det er veldig utbredt med studentlag i roing i både Tyskland, England og USA, og det med hovedvekt på toppskolene. Men at det skulle bli en av de aller beste, var allikevel en stor overraskelse.

– Jeg ble talentspeidet i sommer da jeg deltok på junior VM, hvor jeg fikk en femteplass, sier Wiik.

En representant fra Harvard dro hele veien til Tjekkia for å sjekke ut det unge talentet, og ble tydelig imponert.

Mer enn bare karakterer

– Jeg hadde på forhånd tatt alle SAT-testene samtidig som jeg fullførte studiet på Katta i Oslo. Jeg fikk et helt ok i snitt, men absolutt ikke det beste, sier Wiik, som understreker at han for eksempel ikke hadde kommet inn på ingeniørstudiet i Trondheim.

Heldigvis for unggutten ser Harvard på mer enn bare karakterer.

– Det er viktig å være en allrounder, at man er god på mange forskjellige områder. Man må bare skryte uhemmet av seg selv, sier han og smiler.

En allrounder

– Hvorfor tror du din søknad pekte seg ekstra ut?

– Først og fremst fordi jeg er roer, men også det faktum at jeg er interessert i mye forskjellig ting på skolen. I tillegg til roingen spiller jeg flere instrumenter, er opptatt av juss, språk og jeg kunne begrunne veldig godt hvorfor Harvard er skolen for meg, sier han.

Nicolai tilhører Christiania Roklubb, og gleder seg veldig til sesongen på vannet snart starter.

– I seks måneder har vi trent med romaskin, noe som ikke akkkurat er like spennende, forteller Wiik.

Han ser frem til å kunne drive med toppidrett på en skole som legger det så godt til rette for han.

– Jeg håper å kunne ta en ingeniørgrad der borte, og studere juss når jeg kommer tilbake til Norge. Det er viktig å kunne ha noe annet i tillegg til roingen, avslutter Wiik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.