RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PÅ HOFF: Beboerne på Hoff har hatt Anders Behring Breivik midt i blant seg i mange år, uten å vite hva han pønsket på.
PÅ HOFF: Beboerne på Hoff har hatt Anders Behring Breivik midt i blant seg i mange år, uten å vite hva han pønsket på. Foto: Foto: Fredrik Eckhoff

– Ekkelt å se navnet hans på postkassen

– Det tar nok en stund før det vil føles «normalt» å bo i denne oppgangen, sier en av de nærmeste naboene til Anders Behring Breivik.

HOFF: Ullern Avis’ utsendte bodde selv i Hoffsveien, bare 40 meter unna leiligheten til Behring Breivik, frem til høsten 2009. Så det er faktisk nesten en tidligere nabo jeg møter på fredag i Hoffsveien. Hun forteller at hun kom hjem fra ferie dagen før og at hun var bortreist da hele verdens øyne plutselig på kvelden fredag 22. juli ble rettet mot nettopp hennes oppgang i sameiet Hoff Terrasse.

Del på Facebook

Journalistene ringte

– Jeg så det på nyhetene, men ante jo ingenting om denne mannen, sier kvinnen. Det tok ikke lang tid før journalistene begynte å ringe.

– Det var først svenske Aftonbladet som ringte, men jeg visste egentlig bare hvem moren er, sier naboen, som har bodd her siden midten av 90-tallet. Hun forteller at moren til Behring Breivik har bodd i samme oppgang siden 2001.

– Jeg har ikke sett mye til sønnen hennes de siste årene, og det er lenge siden jeg har sett ham nå, sier kvinnen, som tror det er en godt stund siden han har bodd hos moren.

– Det tar nok en stund før det vil føles «normalt» å bo i denne oppgangen. Det var ekkelt å se navnet hans på postkassen i gangen. Det står navn på firmaet hans også, forteller hun til Ullern Avis.

LES OGSÅ JOURNALIST VIDAR BAKKENS KOMMENTAR OM TERRORHANDLINGENE: Heltene fra Ris skole

Husker mor, ikke sønn

Rett overfor gaten til blokken som har huset Norges verste terrorist siden krigen, ligger nærsenteret Møllhausen Torg, med blant annet en Mega-butikk, kafé, apotek, frisør og blomsterbutikk.

Butikksjefen på Mega, Truls Dedekam, har merket godt til at området har vært i norske og utenlandske mediers søkelys de siste to ukene. Den første uken etter terroraksjonene i Oslo og på Utøya myldret det av journalister.

Butikksjefen forteller at han selv ikke kan huske å ha sett Behring Breivik i butikken sin, men moren derimot, har vært stamkunde i mange år.

– Vi kjenner henne som en hyggelig og blid kunde, og vi ønsker henne selvfølgelig hjertelig velkommen tilbake til nærområdet og butikken, sier Dedekam.

Hos Saxen Frisør møter vi en frisør som har flere år bak seg på Hoff, og hun kan heller ikke huske å ha sett Behring Breivik.

– Jeg har sjekket i systemet, og han har ikke vært kunde her hos oss, sier frisøren til Ullern Avis.

Noen vil ikke snakke

På den lokale kafeen på nærsenteret sitter noen lokale beboere og nyter formiddagskaffen. Når jeg presenterer meg, får jeg raskt beskjed om at de ikke ønsker å prate om Behring Breivik.

– Han er vi ferdige med her, sier en mann, som forteller at de har sendt mange journalister på dør de siste to ukene.

– Senest i går var det en journalist fra Expressen her. Vi sendte ham bort, sier han.

Nå ønsker de lokale beboerne å slippe å tenke på at Norges mest forhatte person har vokst opp på Nedre Silkestrå, som bare er noen hundre meter unna – og bodd de siste årene i en leilighet i deres nærmiljø på Hoff.


LES OGSÅ:

Krisehjelp på Stoppestedet

Folkehav mintes ofrene

Rosetoget bygger bro
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere