*Nettavisen* Nyheter.

– Ekkelt og skremmende at «trusemannen» fant nummeret mitt

Det har vært mye skriveri om trusemannen de siste årene. Flere har meldt seg inn i gruppen «Stopp g-streng/trusemannen!». Foto: Skjermbilde, Facebook.

Seks straffesaker mot mannen som prøver å kjøpe unge jenters truser har vært til ingen nytte. Han gir seg ikke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sms mellom en jente fra Oslo og det som skal være «Trusemannen», fra desember 2013. Foto: Skjermdump

Klikk på bildet for å forstørre.

Sms mellom en jente fra Oslo og det som skal være «Trusemannen», fra desember 2013.

OSLO: En mann i 30-årene fra Buskerud skal være den såkalte «trusemannen». Mannen er ifølge Dagbladet dømt fem ganger. Den ene gangen for over 100 tilfeller av krenkende atferd. Den sjette straffesaken var nå i høst.

Skremt av mannen

Ungdomsredaksjonen i dittOslo har fått kontakt med noen jenter fra Oslo som nylig har blitt tilsendt meldinger fra den antatte «trusemannen». (Se meldingene ved å trykke på hovedbildet øverst i artikkelen)

Jentene, som ønsker å være anonyme, oppfattet meldingene som harmløse til å begynne med. Helt til mannen spurte om det holdt med 500 kroner per g-streng.

– Jeg har hørt om trusemannen før, men det at han fant mitt nummer var veldig ekkelt og skremmende, sier den ene jenta til dittOslo.

Politibetjent Finn Håvard Aas ved Røyken lensmannskontor sa til NRK i 2008, at politiet hadde beslaglagt telefon og SIM-kort til mannen. Men «trusemannen» har fått tak i nye telefoner og fortsetter å kontakte jenter.

Fem år senere fortsetter mannen å trakassere unge jenter.

LES OGSÅ: Ville kjøpe brukte truser av unge jenter

Holdt på lenge

Mannen skal visstnok ha trakassert kvinner helt siden 19-årsalderen. Ifølge dommen fra 2012 er mannen vurdert til å ha «en alvorlig psykisk lidelse med en betydelig svekket evne til en realistisk vurdering av sitt forhold til andre mennesker».

Han har operert med ulike identiteter av begge kjønn. Han har tatt kontakt med unge jenter helt ned i 10-årsalderen blant annet via Facebook, SMS, telefon og mail.

Ubetinget fengsel

I februar 2012 ble mannen dømt til 11 måneders ubetinget fengsel. Hvor han ble kjent skyldig i blant annet 34 id-tyverier, grovt bedrageri mot Telenor, trussel mot en taxisjåfør, 42 tilfeller av krenkende eller plagsom adferd og fire tilfeller av seksuelt krenkende adferd overfor barn.

Han måtte også betale en regning for telefonbruken til Telenor.

I tidsperioden juni til oktober 2011 registrerte Telenor over 43.500 oppkoblinger på diverse telefoner han har benyttet seg av. I en periode registrerte Telenor oppkoblinger én gang i minuttet, i 14 timer i strekk.

Mobilforbud

Mannen har ved tidligere dom blitt fradømt rett til å ha en mobil, men trosser helt tydelig dette. Den femte gangen han ble dømt i Drammen tingrett, var grovt bedrageri mot Telenor og ID-tyveri noen av årsakene til at mannen ble dømt til 15 måneder ubetinget fengsel.

Siden «Stopp g-streng/trusemannen!» på Facebook har nådd over 3700 medlemmer.

LES MER FRA UNGDOMSREDAKSJONEN.

LES OSGÅ: «Trusemannen» jakter truser og tights fra unge jenter - rettssak nummer seks starter til høsten (budstikka.no)

LES OGSÅ: Trusemannen siktet for 70 nye saker (dt.no)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.