– En ære å lede landslaget

Kjetil Wæhler (35) spilte en god kamp for Norge på Ullevaal stadion tirsdag kveld. Våre beste menn avsluttet EM-kvaliken med å vinne 3–1 over Kypros.

Kjetil Wæhler (35) spilte en god kamp for Norge på Ullevaal stadion tirsdag kveld. Våre beste menn avsluttet EM-kvaliken med å vinne 3–1 over Kypros. Foto: Foto: Anders Halvorsen

Kjetil Wæhler (35) fra Oslo vest ledet Norge med stil mot Kypros. Etter kampen var Aalborg-stopperen stolt.

ULLEVÅL: Fulham-proff Brede Hangeland sonet karantene mot Kypros tirsdag, og Egil Drillo Olsen måtte velge en ny kaptein.

Valget falt på Kjetil Wæhler fra Oslo vest.

Del på Facebook

DittOslo traff 35-åringen kort tid etter 3-1-seieren over Kypros på Ullevaal stadion. Den knalltøffe Aalborg-stopperen var tydelig stolt i pressesonen.

– Dette er et av mine aller største øyeblikk i fotballkarrieren. Å lede Norge i EM-kvalikkamp, som vi attpåtil vant, var veldig stort, sier den tidligere Frigg- og Lyn-spilleren.

– Det var en fin tillitserklæring å få fra Drillo. En ære, fortsetter Wæhler.

– Ikke Tippeligaen

Stopperkjempen gikk fra Vålerenga til Aalborg i 2009, og nylig forlenget han kontrakten med den danske klubben fram til neste sommer.

– Jeg trives veldig godt i Aalborg, og familien har det også veldig bra der. Det handler ikke lenger bare om fotballkarrieren min, sier 35-åringen.

Aalborg-kapteinen er høyt respektert i Danmark, både blant med- og motspillere, media og fans.

– Jeg har stor tillit i Aalborg, men samtidig føler jeg at jeg har gjort sakene mine bra. At folk rundt meg respekterer det jeg gjør, er selvfølgelig gøy.

– Det motiverer meg, sier Kjetil, som vokste opp på Berg.

35-åringen vet ikke hva som skjer når kontrakten med Aalborg går ut neste sommer, men én ting er sikkert:

– Jeg ønsker uansett ikke å vende tilbake til Tippeligaen. Jeg har utviklet meg bra som spiller i dansk fotball de siste sesongene, sier Wæhler, som ikke har noen planer om å gi som toppspiller med det første.

Refset pressen

Etter seieren i den siste EM-kvalikkampen på Ullevaal, kom den vikarierende landslagskapteinen med et lite stikk til norsk presse.

– Jeg blir litt småforbanna på folk som hele tiden skriver om at unge spillere må inn på landslaget og de gamle ut. Da går det en liten f ... i meg. Det tenner meg bare til å jobbe enda hardere.

– Jeg presterer på et høyt nivå nå, og det har jeg tenkt til å fortsette med i noen år til. Nå må pressen begynne å se på prestasjon, ikke alder, sier en engasjert Wæhler.

– Så du har planer om å være med når VM-kvaliken drar i gang neste høst?

– Helt klart. Vi har vært nære et mesterskap i noen kvaliker nå. Kanskje det er vår tur neste gang, men da må vi være best når det gjelder. Det klarte vi ikke i EM-kvalifiseringen, sier stopperkjempen fra Berg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.