*Nettavisen* Nyheter.

– En alle tiders familiemann

  Foto: Foto: Sven-Erik Røed, Drammens Tidende

De var på vei for å redde liv, helikopterteamet på tre. Det endte med at to av dem døde.

LARS PETTER HALLINGSTORP, TOM GUSTAVSEN, RUNE BERNHUS, BREDE HØGSETH WARDRUM, MARIA SCHILLER TØNNESSEN, ESPEN BØRRESTUEN (ROMERIKES BLAD)

ROLF-MARTIN HANSEN (DRAMMENS TIDENDE)

CAMILLA SVENDSEN (DITTOSLO)


NORDRE BUSKERUD/OSLO: Anestesilege Anders Rostrup Nakstad (38) og flyger Bjørn Nergård (52) omkom i den tragiske helikopterulykken ved Sollihøgda i Buskerud. Nordre Buskerud politidistrikt gikk ut med navnene til de omkomne tirsdag ettermiddag.

En 51 år gammel mann ble sendt med ambulansehelikopter til Ullevål sykehus. Mannen er alvorlig skadet.

BAKGRUNN: To døde i helikopterstyrt

De tre var på vei til en trafikkulykke ved Sollihøgda da den tragiske hendelsen skjedde. Redningshelikopteret fikk problemer ved landing på ulykkesstedet. Den siste informasjonen om ulykken går ut på at helikopteret skal ha kommet borti høyspentledningene i området.

– En alle tiders familiemann

Nakstad var opprinnelig fra Skjetten, men bosatt i Oslo. Han var anestesilege og jobbet ved Oslo universitetssykehus.

Nakstad etterlater seg to barn og en kone.

– Anders var en hyggelig og dyktig fyr. Og en alle tiders familiemann, sier leder av Gardermoen seilflyklubb, Petter Gustavsen.

Nakstad var svært aktiv i klubben, både som flyinstruktør og i styret.

– Han har vært en primus motor i mange herrens år. Jeg har bare gode ord å si om ham. Tankene mine går først og fremst til familien, sier Gustavsen.

Han sier Nakstad var en sikkerhetens mann i flymiljøet.

– Han tenkte 110 prosent sikkerhet hele tiden på grunn av familien, som alle oss andre.

Helikopter

TRAGISK ULYKKE: Helikopterstyrten rystet den norske befolkningen. FOTO: Sven-Erik Røed, Drammens Tidende

– Vi har mange gode minner om ham

Tillitsvalgt for legene i Vestre Viken, Tom Henri Hansen, forteller til dt.no at de har mistet en dyktig lege. Han beskriver den 38 år gamle anestesilegen som en godt likt kollega og en flink lege.

– Det var et stort sjokk for oss da vi hørte at det var Anders som hadde omkommet i helikopterulykken. Det er en trist dag for veldig mange. Han var en kjær kollega, forteller Tom Henri Hansen, tydelig preget.

Rostrup Nakstad var ansatt ved Drammen sykehus i tre år før han begynte som anestesilege ved Ullevål universitetssykehus i Oslo.

– Han var veldig godt likt og en godt kjent lege ved sykehuset. Vi har mange gode minner om ham. Det var fint å ha ham her, sier Hansen.

– Vi tenker på hans kone og barn, forteller Hansen tirsdag kveld.

LES OGSÅ: Erfaren besetning ombord i redningshelikopteret

– Dette er et tap jeg knapt kan sette ord på

Også Oslo universitetssykehus var sterkt preget etter ulykken tirsdag.

– Vi føler sterkt med de omkomnes nærmeste. Denne ulykken rammer familiene til to kolleger som har brukt sitt liv til å redde andre. Dette er et tap jeg knapt kan sette ord på. Det å miste en medarbeider på jobb er svært tungt også for alle kolleger og det nærmeste arbeidsmiljøet. Vi gjør det vi kan for å stå sammen i dette tapet, sier administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus, Bjørn Erikstein.

Oslo universitetssykehus har avvist å kommentere saken ytterligere tirsdag.

Også flygeren, 52 år gamle Bjørn Nergård fra Ski, omkom i havariet. Han var i likhet med den alvorlig skadde redningsmannen ansatt i Norsk luftambulanse.

– Flygeren har vært ansatt hos oss siden 1991. Nakstad var ikke ansatt hos oss, men ved Ullevål sykehus. Det er sykehuset som håndterer de pårørende rundt ham, men han er også en erfaren mann. Disse tre har imidlertid jobbet sammen i team veldig lenge, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Ramborg i Norsk Luftambulanse.

Nergård jobbet tidligere i 720-skvadronen på Rygge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.