– En dag vi har ventet på!

I siget: Ordfører Fabian Stang entret åpningen av Lyns nye klubbhus i fint driv på ski torsdag. Foto: Kristine Sletten

I siget: Ordfører Fabian Stang entret åpningen av Lyns nye klubbhus i fint driv på ski torsdag. Foto: Kristine Sletten

– Lyn har lenge bevist at de klarer å opprettholde et felleskap og et vennskap seg i mellom uten et klubbhus, men alle store klubber trenger et samlingssted som er bare deres, sier Fabian Stang til dittOslo.

Klikk på bildet for å forstørre.

SNIPP! ...og her er huset offisielt åpnet!

KRINGSJÅ: Torsdag var det endelig klart for å åpne dørene til Ski- og fotballklubben Lyns nye klubbhus på Kringsjå. Til stede var ordfører Fabian Stang (H) for å markere åpningen.


Ordføreren ankom åpningen på ski i kjent, norsk stil, med nikkers og ullgenser. På sidelinjen sto flere unge Lyn-medlemmer og heiet ham frem mot mål.

– Jeg fikk en fantastisk velkomst. Huset er jo for barna og deres fremtid. De er en drivkraft, og det er viktig å sette pris på dem, fortsetter Stang.

Håp for Lyn

Han mener det er viktig å gi barna et slikt tilbud, og viste stor entusiasme rundt åpningen.

– Et klubbhus bidrar til å skape identitet rundt et sted de har sammen. Det bidrar til vennskap og felleskap, noe som jo er veldig viktig i en idrettsklubb.
Ordføreren synes møtet med barna var spennende og engasjerende.

– Det er jo sånn både i politikk og i fotball, at det går opp og ned i perioder. Men det er absolutt håp for Lyn, og det er gøy å se at alle er så positive, sier Stang.

Stolt idrettstradisjon

Etter at ordføreren klippet over båndet som markerte åpningen av det nye klubbhuset, ble det holdt tale av styreleder Egil Hatling, som ikke fikk takket medlemmer og støttespillere nok for deres innsats.

– Det er med stor stolthet at vi i Lyn nå kan åpne vårt nye hjem på Kringsjå. Det er en dag vi har ventet på i mange år, og det vil bli en viktig milepæl for vår kjære klubb som ble 117 år på søndag, sa Hatling for forsamlingen i klubbhusets samlingssal.

Til stede var mødre, fedre, unge medlemmer, trenere og styremedlemmer i klubben. Hatling brukte mye av talen på å ramse opp klubbens historie over mange år.

– Vi har en meget stolt idrettstradisjon å se tilbake på. I dag er det ni måneder siden vår kjære ordfører nedla grunnsteinen for klubbhuset. Byggeprosessen har vært krevende, med det er fantastisk at vi kan stå her i dag med et glass musserende, og blankpussede sko i vårt nye hjem, fortsatte Hatling.

Klubbhuset er på 975 kvadratmeter med garderober, treningsrom og lagringsboder i underetasjen. I hovedetasjen finner vi samlingssalen, peisestue, kantine og kontor.

Fikk ikke takket nok

Hatling legger også til hvor heldig klubben er med å ha marka som nærmeste nabo.

– Det er ingen tvil om, etter mitt syn, at Lyn har de aller beste forutsetningene, og den aller beste beliggenheten i Norge, til å lykkes som en idrettsklubb både når det gjelder bredde og topp.

Talens vanskeligste prosess var å få takket nok til alle som har bidratt. Både arkitekt Stein Halvorsen og entreprenør Georg Andresen ble hedret av styrelederen, som generelt virket rørt over all innsats som var lagt i prosjektet.

Han rundet av talen med å ønske alle velkomne til deres nye hjem på Kringsjå, og fortalte at han ser frem til mange gode minner og opplevelser i klubbens samlingssted.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.