*Nettavisen* Nyheter.

– En ekte Jacob's-fisk jeg er, fadderullandei

FISKELYKKE: Ferskvaresjef Roar Sjåvåg er glad for å kunne tilby sine kunder fersk fisk på Jacob's. – Det blir ikke ferskere enn dette, sier han. Foto: Foto: Line Rundmo

Se torsken, se torsken, en riktig fin og norsk en! Jacob's på Holtet tilbyr nå sine kunder Norges ferskeste butikktorsk fra egen tank.

Klikk på bildet for å forstørre.

SUNN MIDDAG: – Kjempepopulært, sier Elin Skovly bak disken.

Klikk på bildet for å forstørre.

KOMPISER, ENN SÅ LENGE: Roar Sjåvåg beroliger med at de har veldig fokus på dyrevelferden på Jacob's.

Klikk på bildet for å forstørre.

POPULÆR FANGST: - En ekte Jacob's-fisk jeg er, for jeg er født i Neeesna! Fadderullandei, fadderullandei, fadderullandullandei.

HOLTET: – Jacob's er alltid først ut med det som er moro, sier ferskvaresjef Roar Sjåvåg.Han viser stolt fram delikatesseforretningens siste investering, en stor, rund fisketank. I den svømmer dagens sunne middag rundt omkring, til glede for både kunder og ansatte.

Fra nå av tar butikken jevnlig i mot den sprell levende torsken, som kommer fra Nesna i Nordland. Der blir den fanget i merder (garnpose til fiskefangst) og flyttet over i tankbil, før den fraktes til Oslo og håves over i butikkens tank.

Hjelper fiskenæringa

– Vi har holdt på i halvannet år for å få en godkjenning. Det er satset mye penger nasjonalt for at folk skal spise fersk fisk, så dette er et skritt i riktig retning. Vi burde fått en pris fra folkehelsa, sier han spøkefullt.

Fiskeriministeren vil at vi skal gi folk blodfersk torsk, og det er det vi gjør

I følge Sjåvåg har torskenæringa slitt i veldig mange år.

– Dette er et lite forsøk på å hjelpe næringa til å få en oppsving. Fiskeriministeren vil at vi skal gi folk blodfersk torsk, og det er det vi gjør. Akkurat nå er det torsk det dreier seg om, men vi har planer om steinbit, kveite og krabbe, sier han.

Fin fisk

Ferskvaresjefen beroliger med at de har veldig fokus på dyrevelferden og at butikkansatte sjekker at alle fiskene har det fint.

– Fisken blir roa ned før den blir slaktet, forteller han.

Selv sørger Sjåvåg for å få i seg fisk 1-2 ganger i uka. Et lite tilberedningstips deler han gjerne:

– Det som er viktig med fiskeopplevelsen er å ikke steke, koke eller bake den for mye. Akkurat når du tror den er ferdig, så er den ferdig for lenge siden, humrer han.

Tilbyr kvalitet

Sjåvåg er opptatt av at hans kvalitetsbevisste kunder skal være fornøyd.

– Kunder som får kvalitetsvarer og kvalitetsfisk er kjempehappy. Du får ikke fisken ferskere med mindre du fisker den selv, sier han og plukker opp et skjeggete dyr fra tanken med håven. Heldigfisken slapp unna med bare fotografering denne gangen, men neste gang...

Inne i butikken står Elin Skovly bak fiskedisken og holder opp den ferske fangsten. Hun er fan av torsketanken og sier den går som varmt hvetebrød.

– Det er fantastisk. Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger fra kundene. De synes det er kjempemoro å kjøpe fersk fisk, sier hun.

Like foran henne svømmer nysgjerrig torsk rundt omkring, og kikker mot disken med gapende munn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag