RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

...men mest på rytmer. Andreas «Big Ice» Wille Paulsen foretrekker iskrem framfor skumlere stoffer, men er i Norges-eliten hva gjelder vestkyst gangsterrap.
...men mest på rytmer. Andreas «Big Ice» Wille Paulsen foretrekker iskrem framfor skumlere stoffer, men er i Norges-eliten hva gjelder vestkyst gangsterrap. Foto: Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

– En gangster på beats

Produsent Andreas «Big Ice» Wille Paulsen har solgt til gull i USA. Han har også bodd hos noen av de tøffeste gangsterne i rapmiljøet. Men selv sverger han til iskrem som eneste stimuli.

HOLMEN/SENTRUM: – Stracciatella er favoritten. Den har vært borte i flere år, men jeg hadde en liten mistanke om at den hadde kommet tilbake, og nå fikk jeg det bekreftet. Her har de den, sier Andreas Wille Paulsen, best kjent som Big Ice i rap- og hiphopmiljøet.

Vi er på rap-produsentens hjemmebane; Mövenpick i Karl Johan, og skal egentlig snakke om skiva «Trunk of Funk» som nylig kom ut. Men det er ikke til å unngå at vi må snakke litt om iskrem først.

– Jeg kjenner igjen deg. Du pleide å være her mye før, sier ekspeditøren.

– Hehe ja, jeg pleide faktisk å kjøpe femlitere med Stracciatella, da jeg og sjefen bodde på Majorstua, sier han.

Og med «sjefen» mener han kona. I dag er de bosatt i Bærum, men Wille Paulsen tråkket sine barnesko på Holmen. Og fra Oslos beste vestkant gikk ferden etter hvert til litt tøffere scener på USAs vestkyst.

Stjernelag

Big Ice er fan av rapkulturen og musikken som ble laget på vestkysten i USA tidlig 90-tallet og mye av inspirasjonen har kommet etter å ha møtt flere av aktørene i platebransjen i USA.

– Det er veldig kult å få med de beste rapperne her i Norge på sånne beats. De lager tekster på den musikken jeg lager.

OnklP, Lars Vaular, Pete'n, Vågard, nestor Joddski og bodøbergenseren Mats Dawg er noen av navnene som står for de norskspråklige godbitene på plata «Trunk of Funk», mens Dz Dioniziz og Son Of Light sørger for høydepunktene på engelsk.

Sjekk ut "Trunk of Funk" på iTunes 

Plata har allerede blitt en vinner hos kritikerne, og fikk femmere i både VG og Dagbladet.
– Det betyr mye å få gode tilbakemeldinger. Det ligger mye arbeid bak skiva og artistene som er med har også vært meget fornøyd med anmeldelsene, sier Big Ice.


Hør sangen Du hakke no å si med Jaa9 & OnkelP

MP3 Player 

Såkalt vestkyst gangsterrap har vært relativt ukjent i Norge. Her er rapmiljøet i større grad inspirert av den amerikanske østkysten med for eksempel sampling av poplåter. Vestkystraphar større fokus på egenproduserte rytmer, litt mykere og lang mer melodiøst.

Big Ice er fornøyd med at også det norske miljøet har fått øynee opp for vestkyst-rapen.

– De har endelig funnet ut at vi lager god musikk, og nå får vi femmere slengt etter oss, ler Big Ice.

Fryseren full av is

Grunnen til at Andreas Wille Paulsen kaller seg Big Ice er på grunn av hans hang til iskrem. Historien bak navnet startet i USA da han møtte Tony Garcia også kjent som «Mota».

– Han mente jeg spiste så mye iskrem og dermed fikk jeg navnet Big Ice, ler han.

Ikke helt feil observert.

– Jeg må ha fryseren full av iskrem. Iskrem og hardcore musikk. Først da kan jeg lage god musikk, ler han.

Over dammen

I USA har Big Ice, sammen med kameraten Oral Bee,  også jobbet med Baby Bash. Han ble så glad i låta «Image of Pimp», som er et samarbeid mellom Big Ice og Oral Bee, at han like gjerne tok den med på plata «Da Smokin' Newphew». En plate som for øvrig solgte til gull i USA.

Over dammen har han også bodd hos de litt mer hardcore gangsterne, blant annet hos G-Man Stand i over en uke.

– Det var helt merkelig. Han ga meg nøklene til huset sitt så jeg fikk komme og gå som jeg ville. En gang fikk jeg vite at det var en liten «plantasje» i kjelleren der jeg bodde. Det er ikke akkurat sånt vi er vant til her. Rapmiljøet i Norge er litt kjedeligere, smiler Big Ice.

For plantasjer i kjelleren og livet som hard core gangster kan bli litt voldsomt for mannen som ser på iskrem som sitt dop. På privaten kaller da også Big Ice bare for Andreas og er familiefar så god som noen.

– Jeg er kanskje ikke noen gangster, men jeg er en gangster når det kommer til beats, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere