RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spillere fra Minhaj cricket club jubler over poeng mot Sinsen cricket club under norgesmesterskapet på Ekeberg lørdag. Nå venter de i spenning på om reguleringsplanen for Ekeberg by- og idrettspark vil gi dem ny bane og klubbhus.
Spillere fra Minhaj cricket club jubler over poeng mot Sinsen cricket club under norgesmesterskapet på Ekeberg lørdag. Nå venter de i spenning på om reguleringsplanen for Ekeberg by- og idrettspark vil gi dem ny bane og klubbhus. Foto: Foto: Aina Moberg

– En god plan om den vedtas

Bydelsutvalget ønsker ikke at cricket skal ha eget klubbhus på Ekeberg.

NORDSTRAND: Sist torsdag vedtok lokalpolitikerne sin høringsuttalelse om den fremtidige Ekeberg by- og idrettspark.

Det ble en langdryg ordveksling før man kom til enighet om de 15 punktene. Parkeringsanlegg, cricketbane/klubbhus, og navnet på selve planen stod i fokus.

LES OGSÅ: Åtte år med cricketkrig i Bydel Stovner

BU mener det samlede antall parkeringsplasser minst må opprettholdes på dagens nivå, helst økes for å hindre parkering i boligveiene. Den foreslåtte parkeringsplassen på øst-siden vil de flytte til området ved campingplassen, dessuten foreslår BU et toplans garasjeanlegg på baksiden av Ekeberghallen.

LES OGSÅ: Bystyret bestemmer

Navnestrid

Navnet "Ekeberg by- og idrettspark" lå enkelte BU-medlemmer tungt for hjertet.

En heftig avstemmingsrunde om den kanskje heller bør hete bare Ekebergsletta (Ap) eller Ekeberg natur- og idrettspark (Venstre) endte likevel med at BU går for Ekeberg by- og idrettspark.

LES OGSÅ: Sterke følelser på møte om sletta

Ekskluderende

Bydelsutvalget gikk i 2008 enstemmig imot nybygg på sletta, og BUK- komiteen mente derfor at et nytt klubbhus og bane for cricket vil være i strid med dette vedtaket.

Med 9 mot 6 stemmer ble BU, etter enkelte ufine kommentarer, likevel enige om å si ja til plassering av cricketanlegg ved Ekeberghallens nordøstre hjørne. Men, føyde til: «Klubbhuset må tilrettelegges for flere brukergrupper».

Dette førte til følgende uttalelse fra BU-leder Sigbjørn Odden (Høyre):

– BSK og KFUM har egne klubbhus. Cricket bør også få sitt. Noe annet vil virke ekskluderende. Selv om ikke vi i nabolaget føler tilhørighet til cricket, bør vi imøtekomme folk i byen og deres interesser, mener han.

En god plan

Odden er forøvrig positiv til reguleringsplanen, og synes navnet er beskrivende:

– Området ligger tett til byen, idretten har alltid vært der, og skal være der i fremtiden. Det er en god plan om den vedtas. Men det er ikke gitt at bystyret bevilger pengene som skal til for å sette den ut i livet, sier han.

Plan- og bygningsetaten sender planen til politisk behandling i løpet av året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere