*Nettavisen* Nyheter.

– En håpløs plassering av Posten

OPPGITT: Lokalpolitiker Arild Andersson (H) synes det er idiotisk å legge Post i butikk til Rema 1000 her i Holmliaveien, hvor man må gå en lang omvei for å få krysset veien på en trygg måte. – Bussholdeplass er det heller ikke, påpeker Andersson. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

– Å legge Post i butikk på Holmlia et annet sted enn på senteret er for dumt, sier Arild Andersson.

Klikk på bildet for å forstørre.

NÅ: Arild Andersson mener Post i butikk helt opplagt må ligge på Holmlia senter, der dagens postkontor er lokalisert. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

Pressesjef i Posten: Hilde Ebeltoft-Skaugrud Foto: FOTO: POSTEN

HOLMLIA: Om et års tid skal Holmlia postkontor nedlegges. Posten oppretter i stedet Post i butikk på Rema 1000 i Holmliaveien, noe som får høyremannen Arild Andersson i Søndre Nordstrand bydelsutvalg til å se rødt.

– Posten er bare ute etter å tjene penger, de tenker i hvert fall ikke på publikumsvennlighet, sier Andersson irritert.

– Posttilbudet blir liggende så bakvendt til som det kan få blitt. Enten du skal ta tog eller buss eller gjøre andre ting drar man til Holmlia senter, påpeker han.

Stor omvei

I luftlinje er det ikke så langt mellom Rema 1000 og dagens postkontor på Holmlia senter, men hvis man ikke kjører bil må man gå en lang omvei for å komme seg trygt over veien.

– Rema 1000 ligger 700 meter unna senteret med bil, men hvis du skal gå gangveien fra senteret er det 1,2 kilometer, sier Andersson.

– Fordi butikken ligger i en uoversiktlig sving hvor det er umulig å krysse veien, må man gå en ulogisk omvei til gangtunnelen. Det er heller ikke bussholdeplass her, så dette kan vi ikke finne oss i, sier Andersson.

LES OGSÅ: Nedlegger postkontorene i Oslo

Får ikke gangfelt

Han sier at Søndre Nordstrand bydelsutvalg flere ganger har tatt opp det vanskelige krysningspunktet ved Rema 1000 og bensinstasjonen med Bymiljøetaten.

– Vi får ikke overgang siden det er midt i en sving. De sier at det ikke er lov å krysse veien her og at man må gå gangveien rundt og bruke undergangen. For mange blir det for langt, sier Andersson oppgitt.

– Rema 1000 ligger motsatt vei av alt annet man skal til, så å dra hit for å hente pakker er ikke naturlig for folk. Post i butikk burde uten tvil ligge på Holmlia senter, sier Andersson.

– Prøver å finne de beste løsningene

Posten sier de prøver å finne de beste løsningene for Post i butikk, men at de ikke klarer å tilfredstille alles ønsker.

Postens pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud har tidligere uttalt at plasseringene er fattet på grunnlag av kriterier som tilgjengelighet, pris og om butikkene evner å ivareta kunden på en bra måte.

Hun har også bedt de som er veldig misfornøyd med tilgjengeligheten til å sende inn en formell klage.

– Vi har i dag over 1200 Post i butikk og vil etter siste omlegging ha mer enn 1400 butikker, sier pressesjefen.

– Post i butikk er blitt svært populært, og lokaliseringen kan skape debatt. Vi forsøker alltid å finne de beste løsningene for alle parter, og er lei oss for de som ikke er fornøyd, men vi klarer dessverre ikke å tilfredsstille alle, sier pressesjefen.

– Jeg vil understreke at det har vært en åpen konkurranse. Vi har fulgt de konkurransereglene som gjelder overfor deltakerne, det vil si de som har meldt seg på konkurransen, sier Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

LES OGSÅ:

I april starter post-nedleggelsene

Eldreopprør mot Posten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag