RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– En hel generasjon barn får et mye dårligere tilbud


Jens Schei Hansen med datteren Maren Oline (2,5 år) og Per Julius Helweg med de tre år gamle tvillingene Theodor og Alice mener at Lopperud-barna ikke får utfoldet seg nok fordi utearealene er okkupert av en midlertidig brakkebarnehage. Foto: Nina Schyberg Olsen
Jens Schei Hansen med datteren Maren Oline (2,5 år) og Per Julius Helweg med de tre år gamle tvillingene Theodor og Alice mener at Lopperud-barna ikke får utfoldet seg nok fordi utearealene er okkupert av en midlertidig brakkebarnehage. Foto: Nina Schyberg Olsen
Foreldre i Lopperud barnehage raser over at flere generasjoner barn må klare seg med minimale utearealer.

LANGERUD: – Denne brakke-barnehagen er ikke midlertidig lengre. Den tar mesteparten av utearealet til Lopperud barnehage, og en hel generasjon barnehagebarn får et mye dårligere tilbud enn lovet, raser foreldrerepresentantene Per Julius Helweg og Jens Schei Hansen.

LES OGSÅ: Utsetter riving igjen

Del på Facebook

Må luftes på omgang

Foreldrene må nå belage seg på at barna skal gå hele sin barnehageperiode med brakken intakt.

– Man klarer ikke gi et godt tilbud med så lite utearealer. Det er så stusslig at barna må lufte seg i puljer, sier fedrene oppgitt.

LES OGSÅ: Bydelen: – Vi trenger plassene

– Vi kan ikke skjønne at normen for utearealer oppfylles. Barna får ikke utfoldet seg nok, og det har vært dager de ikke har vært ute på grunn av for få ansatte til å koordinere luftingen, forteller de.

– Bydelen sier at utearealer ikke er noe problem siden det er så fint med Rustad-feltet og Østensjøvannet, men man kan ikke fly ned dit hver dag. Det er snakk om små barn, og det krever mye av de ansatte. Barnehagen gjør sitt beste, men forholdene er ikke tilfredstillende, sier Hansen og Helweg.

De kan ikke begripe at det finnes saklige grunner til å la brakken stå.

– Det er så trangt om saligheten her at 99 barn må dele fire husker, de store barna har ikke engang sandkasse og det er ikke plass til å sykle eller gjemme seg bort. Det kan være greit for 1-2 år, men ikke hele barnehageperioden!

I likhet med naboene og trafikkgruppa ved Rustad skole mener også foreldrene at trafikksituasjonen er uholdbar.

– Bedre trafikksikring må til, vi skulle hatt innsnevring ved porten og flere fartshumper. Leverer man med bil må man krysse veien, og i svingen er det fort gjort å ikke bli sett. Det er mye stygg kjøring, det hadde nesten vært bedre med gateparkering på fortaussiden, foreslår fedrene.

Går utover barna

Helweg og Hansen mener Oslo kommune har hatt god nok tid til å bygge nye barnehager.

– Likevel er dette blitt en permanent løsning for barna her frem til skolestart, sier de oppgitt.

De mener foreldrene burde fått kompensasjon, men er mest opptatt av barna.

– Vi snakker ikke lenger om en kort periode, men om mange år. Og hva hvis det ikke blir full dekning i 2015 heller? Vi kan ikke stole på politikerne lenger, raser foreldrerepresentantene.

– Man må gi et skikkelig tilbud, ikke bare stappe barna inn i en bygning. Vi er skikkelig skuffa, og det er irriterende å tenke på hvor fint det skulle ha vært her. Dette er udugelighet og et svik mot foreldre og barn!
 

LES MER OM SAKEN:

Vil ikke fjerne barnehagebrakkene

Naboer fortviler over barnehagebråk

Omstridte brakker blir idrettsbarnehage

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere