RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elevene selger vafler for å hjelpe de jordskjelvrammede. Bak:Ida Andreassen, Ida Norstrøm. Foran: Jørgen Mobakken og Kim Buer.
Elevene selger vafler for å hjelpe de jordskjelvrammede. Bak:Ida Andreassen, Ida Norstrøm. Foran: Jørgen Mobakken og Kim Buer.

– Én krone er nok

Elevrådet på Ammerud skole stekte vafler for de jordskjelvrammede i Haiti.

AMMERUD: – Vi gjør det her for å gi penger til Haiti. Der har det vært jordskjelv, og mange mennesker har dødd. Det er noen som har vært i ruinene i flere uker, og kommet seg ut. Vi vet at bare én krone, kan hjelpe der nede, sier Jørgen Uglen Mobakken (6.klasse).

SE BILDESERIE: Ammerud for Haiti

Tenker på andre

Fire elever står torsdag sammen og forbereder alt til sjette klasse i matpausen, i dag er det deres tur å få vafler.

– Vi ordner alt for de andre elevene. De vet hvorfor vi gjør det, men de er bare glad for å få vafler, sier Ida Norstrøm (7.klasse).

Ti kroner til en god sak

Vaflene koster ti kroner, og elevene vet at de allerede nå, på dag tre, har samlet litt over 2000 kroner.

– Vi er ett av verdens rikeste land, og med en gang vi blir litt syke, synes vi synd på oss selv, men tenk på dem da, sier Ida Andreassen (7.klasse), som er en ivrig blogger og internettbruker.

Sosiale medier bidrar

Andreassen forteller at internettet bidro sterkt i hennes engasjement.

– Jeg bruker nettet nesten hele tiden, og gjennom facebook, grupper der, og blogger fant jeg ut av det, og tenkte at jeg ville hjelpe, sier hun.

– Vi har snakket om Haiti i basene, sett det på nyhetene og internett, skyter Kim Morten Buer inn.

Stolt rektor

Assisterende rektor, Leif Arild Haaland, følger med på at elevene selv tar ansvar, og blander seg ikke før det er på tide å rydde, da hjelper han til.

– Vi har lagt til rette for dette. Pratet om det som har skjedd sammen med elevene i klassene. Det mange elever lurer på, er om dette kan skje her hjemme, og da forteller vi at det ikke kan skje på samme måte, forklarer han.

Pengene elevene samler inn, blir sendt til en organisasjon.

– Vi vet enda ikke hvem vi skal gi det til, men vi holder på å undersøke. Jeg regner med at elevene får en samlet takk fra den organisasjonen som får dem, og da henger vi det opp, så de kan se det de har prestert, sier han.

Etter vinterferien holder elevene enda en runde for de av skolens elever som ikke har fått vafler.

– Onsdag skulle en klasse komme ned i kantinen og få vafler, men vi fikk vite at vi måtte koke vannet, så vi lagde vafler til lærerne istedenfor. De som ikke fikk, får etter vinterferien, forteller Ida Andreassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere