RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– En laserklovnefisk!


5-åringene Selma G. B., Emma Mathilde, Emma, Matias, Petter, Selma og Richard foran kunstverket. 
FOTO: ELISABETH C. WANG
5-åringene Selma G. B., Emma Mathilde, Emma, Matias, Petter, Selma og Richard foran kunstverket. FOTO: ELISABETH C. WANG
Snømannen Kalle, fisker, tang og en løpsk pannekake. Nå er det fargerikt på veggene hos Røa Deichmanske bibliotek.

RØA: Førskolebarn fra Solkroken-, Røa Senter- og Rønningen barnehager har den siste tiden latt seg inspirere av både eventyr og fisk. På oppdrag fra nærbiblioteket har de så tatt pensler, bomull, lim og farger fatt.

– Det har vært kjempeflinke, jeg synes dette er veldig imponerende, sier Lars Lervik ved Røa Deichmanske og legger til:

– Utstillingens tema var et eventyr eller en historie barna synes var spennende, skummel, rar, merkelig eller fin. Og her har de tydelig brukt fantasien, smiler Lervik.

Dypdykket

Det er tydelig stolt førskolegjeng fra Rønningen barnehage som kommer inn dørene på nærbiblioteket. Med seg har de et stort bilde som alle åtte har vært med å male på.

– Det er en laserklovnefisk og den kan krige mot alle typer haier og enda større fisker også, sier Matias (5) og peker på en fryktinngytende sak øverst på maleriet.

Barna har hatt fisk som tema de siste ukene, og da var det kanskje ikke så rart at det ble nettopp dette temaet som ble satt på lerretet.

– Jeg har laget den solfisken du ser der og en kråkebolle. Kråkebolle har jeg sett i Bergen en gang og den hadde jeg veldig lyst til å male, forteller Emma Mahilde (5).

– Fiskene trenger tang

I tillegg til det store maleriet har barna med seg noen små tegninger med samme tema. Er det utstilling, ja så er det utstilling.

– Er den store, brune der en fisk den også, eller? undrer Lervik.

– Nei, det er en tang. Fiskene trenger også tang, opplyser Matias. Fra veggen rett overfor titter "Snømannen Kalle", "Pannekaka" og "Bukkene Bruse" frem. Bildene er detaljrike og vitner om stor fantasi.

– Jeg håper mange kommer og ser på bildene. Jeg synes i hvert fall det er masse fint her, avslutter Selma (5).


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere