RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– En liten timeout

– Vaksinene kan være skjevfordelt mellom bydelene, og vi vil forsikre oss om at alle i risikogruppene får vaksine, uansett hvilken bydel de bor i, sier medisinsk fagsjef i byrådsavdelingen, Peter Martin.

OSLO/STOVNER: – Vi har stoppet opp et lite øyeblikk for å få informasjon fra bydelene, slik at alle i hovedrisikogruppene får vaksine, sier Peter Martin, medisinsk fagsjef i Byrådsavdeling for eldre og sosiale tjenester.

Det er Folkehelseinstituttet som leverer vaksiner til bydelene, men antallet kan være vanskelig å beregne.

– Anslaget over antall risikopasienter stemmer ikke alltid med virkeligheten. Det er dessuten mange som har fastlege utenfor egen bydel, sier Martin.

Han forteller at Oslo kommune har et lager med vaksine som er blitt fordelt til blant annet Rusmiddeletaten og bydeler som har sluppet opp for vaksiner. Men dette lageret er i ferd med å bli tomt.

– Kommer dere til å omfordele vaksiner?

– Er det nødvendig, så vil vi omfordele, sier Martin.

Det skal ikke ta lang tid å få oversikten de ønsker, i følge den medisinske fagsjefen.

– Det er bare snakk om en dag eller to. Vi har behov for å sjekke at det ikke er veldig store forskjeller. Om du får vaksine eller ikke skal ikke være avhengig av hvilken bydel du bor i, sier Peter Martin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere