RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– En ny park vil gjøre området tryggere på kveldstid

Sverre Landmark i Aspelin Ramm mener det er på høy tid med en opplyst park ved Vulkan, slik at området blir tryggere på kveldstid.

VULKAN: – Nå er det høst snart, og mørket gjør igjen områdene langs nedre del av Akerselva utrygge. Økt liv og aktivitet skaper trygghet, men vi ser frem til å få bedre belysning, benker, skilting og rydding av elvebreddene, sier Sverre Landmark i Aspelin Ramm.

Han krever også at vedtaket om å lage området ved Nedre Foss om til en park må bli gjennomført:

- Planene om en park ved Nedre Foss oppsto for 25 år siden, og Miljøverndepartementet har bidratt med penger. Når Midgardsormprosjektet avsluttes vil det være en skandale om ikke parkprosjektet påbegynnes.

Tryggere på kveldstid

– Jeg er opptatt av at parken ved Nedre Foss blir realisert. Vulkan og Mathallen går så det griner og er ikke avhengig av parken, men det er ytterligere til områdets fordel når parken blir satt i stand. Folk i Grunerløkka-området fortjener at parken nå blir satt i stand, påpeker Landmark.

Han er ikke i tvil om at en park, sammen med belysning og forbedring av gangveiene i området, vil gjøre området tryggere på kveldstid.

– Slik det nå er finnes det ikke belysning langs elva, i tillegg til at det er små trær og buskas spredd over hele området, sier Landmark.

Etter voldtektsbølgen som herjet for to år siden var det mye snakk om å gjøre byen bedre opplyst og dermed tryggere å ferdes på kveldstid.

– Det er lenge siden nå, og lite er gjort, sier Landmark og rister på hodet.

LES OGSÅ:

Slik kan det bli på Vaterland

«Vi må la krisestemningen henge ved – ikke for å skape frykt, men for å sørge for trygghet»

25 millioner i budsjett

Midgarsormen, som har benyttet «parkområdet» som riggplass, er ferdig i høst. Budsjettbehandlingen i høst vil avgjøre om Oslo kommune prioriterer dette parkprosjektet. De har planlagt å budsjettere med 15 mill i 2014 og 10 mill i 2015.

– Det er en gåte at ikke denne parken kan gjennomføres i løpet av ett budsjettår; for alt er planlagt, og de vil spare penger på å gjøre det på kortere tid, og det er i tillegg usikkert om det i det hele tatt blir bevilget penger, forteller Landmark.

Planlagt i 25 år

Planene om park i dette området har ligget i kortene i snart 25 år, så nå synes Landmark det er på tide å gjennomføre planene.

– Vi ønsker en robust park med god belysning, og lekeplass for barna. I tillegg blir dette et perfekt området for kulturarrangementer, konkluderer Landmark.

LES OGSÅ:

Anja veide nesten 100 kilo – 30 kilo lettere er hun klar for Oslo Maraton

Keith fant Margrethe!

Rekordmange forhåndsstemmer i Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere