RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helge Torgersen, som har bodd på Nordstrand/Abildsø i 30 år, oppfordrer unge mennesker med fysiske handikap i vårt distrikt til å søke om en plass ved Handicamp 2010.
Helge Torgersen, som har bodd på Nordstrand/Abildsø i 30 år, oppfordrer unge mennesker med fysiske handikap i vårt distrikt til å søke om en plass ved Handicamp 2010.

– En opplevelse for livet

Er du mellom 18 og 28 år, har et fysisk handikap og behersker engelsk greit? Da har du en gylden sjanse nå.

NORDSTRAND/ØSTENSJØ/SØNDRE NORDSTRAND: Det dreier seg om Rotarys Handicamp 2010. Dette er en sommerleir for unge voksne mellom 18 og 28 år, hvorav halvparten av deltakerne har et fysisk handikap. Disse har med seg en funksjonsfrisk venn som skal være behjelpelig under oppholdet. Oppholdet er gratis for deltakerne.

Leiren er både for norske og utenlandske deltakere, men det er engelsk som blir hovedspråket under oppholdet så søkere må forstå og kunne gjøre seg forstått på engelsk. Av 150 deltakere er cirka 30 norske.

Arrangør for leiren er Norsk Rotary Forum (NORFO), som er et samarbeidsorgan for alle rotaryklubbene i Norge. Leiren er sponset av ulike aktører i næringslivet.

Lokale kandidater

Nordstrandsbeboer Helge Torgersen er leder for ungdomskomiteen i Oslo Rotary Klubb. Han oppfordrer unge folk med fysiske handikap i vårt distrikt til å søke.

– De tilbakemeldingene vi får fra deltakere, er at dette er en av de største opplevelsene de har hatt i livet. Det er en unik mulighet for dem som er heldige å få være med. Det er sikkert mange her i vårt distrikt som har gode muligheter for å få en plass. Jeg kan selvsagt ikke love noe, men jeg håper folk søker. Det er nok mange som ikke er klar over denne muligheten, sier Torgersen og presiserer at leiren ikke kan ta imot ungdom med psykiske handikap.

– Det har vi dessverre ikke kompetanse til, sier han.

Tradisjonsrik leir

Sommerleiren finner sted på Haraldvangen i Hurdal, og har eksistert siden 1976.

– Det er det største arrangementet Rotary har i Norge, og det tar to år å forberede leiren, forteller Torgersen.

Handicamp arrangeres derfor annenhvert år. Det er tre hovedmål med leiroppholdet. Det første er å integrere ungdom med og uten fysiske handikap gjennom sport og andre aktiviteter. Det andre er å bygge vennskap på tvers av kulturer, og til slutt ønsker man å lære deltakerne om Norge og norsk kultur. I tillegg håper man at deltakerne skal se muligheten for å flytte grenser og overkomme begrensninger, til tross for sine fysiske handikap.

Spennende program

Hver dag av det fjorten dager lange oppholdet byr på spennende aktiviteter, som hesteridning, vannski, seiling, rallycross og mye annet. Det blir også karneval når representanter for Rotary kommer på besøk. Et annet høydepunkt er fjordcruise med innlagt besøk i Oslo.

– Det er aktiviteter hele veien, det er ikke snakk om å bare sitte og skravle, smiler Torgersen.

Rundt 20 ledere jobber for å holde leiren i gang. Dette er unge, nøye utplukkede ledere som jobber ulønnet.

Handicamp 2010 varer fra 25. juli til 7. august, men søknadsfristen er 1. februar. Les mer på www.handicamp.no. Er du interessert i å søke, ta kontakt med Helge Torgersen for mer informasjon, e-post helge. torgersen@costman.no eller telefon 97683870Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere