RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hugo C. Munthe-Kaas hygget seg sammen med datter og svigersønn. FOTO: ELISABETH C. WANG
Hugo C. Munthe-Kaas hygget seg sammen med datter og svigersønn. FOTO: ELISABETH C. WANG

– En ære å få treffe deg!

Hugo C. Munthe-Kaas (88) er en av de høyest dekorerte nordmennene for sin innsats under 2. verdenskrig. Sist uke var han på plass i Gardeleieren under H. M. Kongens inspeksjon.

HUSEBY: – Vi ble invitert hit i fjor også, og jeg synes det er så hyggelig at vi har fått så god kontakt, sier ansvalig aktivitør Hanne Kallevik ved Hovseterhjemmet.

Krigskorset

Ni beboere fra hjemmet, blant dem Hugo C. Munthe-Kaas hadde tatt turen til Gardeleieren i strålende solskinn fredag.

Det skal ikke mer til enn et kjapt søk på Google for å skjønne at Munthe-Kaas var en svært velkommen gjest i Gardeleiren denne dagen. Denne mannen er blant annet hedret med Krigskorset med sverd, Norges høyeste utmerkelse.

– Det er selvsagt svært hyggelig for far å være her og ta del i dette, sier datter Eve Munthe-Kaas.

Mens undertegnede knipser et par bilder kommer et par gardister bort for å håndhilse på Munthe-Kaas. Det er noe han tydelig setter pris på.

– Rett rekke!

På alle kanter i Gardeleieren står barnehagebarn og elever klare til å «hilse» på Kongen og Kronprinsen. De får beskjed om å stå på rekke og at flaggene skal heises og viftes i luften.

– Jeg tror han kommer snart, det virker sånn på stemningen her. Jeg har aldri sett han før, så det er litt spennende, sier en ung gutt mens han informerer klassekameraten om at han må ta av seg capsen.

– Så artig!

Blant de fremmøtte barnehagene var Skøyen Terrasse barnehage, med styrer Wonja Pettersen i spissen. Hun kunne fortelle at barna var blitt hentet i barnehagen og kjørt til Gardeleieren.

– Det var selvsagt stas for oss alle, og nå er vi klare for å møte Kongen. Barna har flagg og det gode humøret er på plass, smiler Pettersen.

Og litt etter er Kong Harald og Kronprins Haakon på plass i flotte og korrekte uniformer for anledningen.

– Se! Det er Kongen, han kommer der borte. Jeg ser han nå, sier en lyshåret jente mens hun smiler fra øre til øre og vifter med det norske flagget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere