RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HÅPER: Camilla Wilhelmsen (FrP) håper at Stortinget kommer på banen og redder NMM, og at staten heretter er seg sitt ansvar bevisst, også overfor den maritime kulturarven. Foto: Anne Marie Huck Quaye
HÅPER: Camilla Wilhelmsen (FrP) håper at Stortinget kommer på banen og redder NMM, og at staten heretter er seg sitt ansvar bevisst, også overfor den maritime kulturarven. Foto: Anne Marie Huck Quaye

– En skam at ikke staten bidrar mer

Camilla Wilhelmsen (Frp) mener det er en skam at Maritimt Museum blir avspist med litt over en million i statlig støtte, mens byrådet hoster opp 7,5 millioner til museet.

BYGDØYNES: – Maritimt mu-seum er et nasjonalt museum for sjøfart. Det er rett og slett en skam at ikke staten bidrar med mer penger, sier Camilla Wilhelmsen i Frogner Fremskrittsparti og politisk rådgiver i partiets bystyregruppe.

Lokalavisen skrev for noen uker siden om den dårlige økonomiske situasjonen til Maritimt Museum på Bygdøynes, og direktør Per Nordseng fortalte at den lave støtten vil gå utover tilbudet til publikum.

– Frekt av Huitfeldt

– Det er frekt av kulturminister Anniken Huitfeldt å påstå at kommunen må komme mer på banen, når staten bidrar med så lite som 1,3 millioner kroner til Norsk Maritimt Museum. I det nasjonale museumsnettverket som NMM deltar i, er det bare to museer som får mindre statlig tilskudd enn NMM, og det er Svalbard Museum og baroniet Rosendal. Dette sier dessverre alt om statens manglende interesse for å løfte den maritime kulturarven.

En skam

– Det er etter min mening også en skam at Norges største sjøfartsmuseum behandles på denne måten. Selv har Wilhelmsen bodd på Bygdøy, og forteller om sin egen sønn som gikk en dag i uka til daværende Sjøfartsmuseet og lærte om kystkultur som en del av skoleundervisningen.

– Det var et veldig bra tilbud, sier hun.

Avspises med en million

– Det er betegnende å se at et museum som Norsk Teknisk Museum får 26 millioner kroner fra staten i år, samtidig som NMM avspises med litt over en million kroner fra staten. Dette henger rett og slett ikke på greip, Anniken Huitfeldt burde heller ha løftet frem NMM til et nasjonalt museum for sjøfarten i Norge, mener Wilhlemsen. I byrådets budsjettforslag er det satt av 7, 5millioner til NNM, som er over en million mindre enn tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere