RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– En skandale at Tøyenbadet stenges


Saera Khan, Aps førstekandidat til BU-leder i Bydel Grünerløkka.
Saera Khan, Aps førstekandidat til BU-leder i Bydel Grünerløkka. Foto: Arkivfoto
Saera Khan (Ap) er mektig provosert over at Tøyenbadet stenges for utbedringer i hele skolens sommerferie.

TØYEN: For noen dager siden ble det kjent at innendørsbassenget på Tøyenbadet holder stengt fra og med uke 26 til og med uke 33.

Del på Facebook

Det vekker sterke reaksjoner hos Arbeiderpartiets førstekandidat til BU-lederstillingen i Bydel Grünerløkka, Saera Khan.

Undersøkelser viser at barn i Norge har dårligere svømmeferdigheter enn tidligere, og særlig barn med fremmedkulturell bakgrunn. Da er det en skandale at barn i et område hvor det bor mange innvandrere ikke har et svømmetilbud i ferien, freser Khan.

LES OGSÅ: Her blir det ingen svømming i sommer

Bakgrunnen for stengingen er en rapport utarbeidet av SINTEF. Her kommer det blant annet frem at innendørsbassenget lekker og at det raskt må foretas utbedringer.

– Er det ikke viktig å tette lekkasjer slik at ikke svømmehallen forfaller enda mer?

– De burde satt i gang og vært ferdige lenge før skolens sommerferie. Nå bør byrådet ta selvkritikk på at utbedringen av østkantens største og mest populære svømmehall legges til denne perioden. Det viser tegn på dårlig dømmekraft, mener Khan, som nylig gjorde comeback som bydelspolitiker.

Mindre besøkt om sommeren

Ifølge byrådssekretær Tommy Skjervold (Frp) i byrådsavdelingen for miljø og samferdsel er imidlertid ikke avgjørelsen om å utbedre Tøyenbadet i sommerferien foretatt av byrådet. Han henviser til direktør Anne Farseth i bymiljøetatens idrettsdivisjon.

– Erfaringsmessig er innendørsbassenget mindre besøkt i sommerferien enn resten av året, både av idretten og av skolene, men også av privatpersoner. Derfor valgte vi å legge arbeidet til denne perioden, sier Farseth.

Hun understreker at utendørsbassenget og garderobeanlegget fortsatt vil være åpent.

Samtidig vil Sogn bad åpne for morgensvømming på tirsdager og torsdager, samt at det vil ha åpent i helgene.

– Mener du at dere har et fullgodt alternativ til brukerne av Tøyenbadet?

– Det er selvfølgelig beklagelig at vi må stenge, men vi mener vi har funnet den beste løsningen, sier Farseth.

Kritisk til alternativet

Khan mener imidlertid at det ikke holder at kun utendørsbassenget er åpent, og peker samtidig på at sommerværet i Norge ikke er til å stole på. Sogn bad som et alternativ er hun svært kritisk til.

– Skoler klarer alltids å organisere seg, slik at de kan ta med elevene til andre svømmehaller i skoletiden. Men vi kan ikke forvente at barn som vanligvis bruker Tøyenbadet skal sette seg på T-banen til Sogn for å få svømt, sier Khan.

I tillegg er den tidligere stortingspolitikeren bekymret for at åpningen skal bli forsinket, slik som den ble i 2008, forrige gang svømmehallen var under oppussing.

– Jeg krever at byrådet kan garantere at det åpner igjen før uke 34, sier Khan.

Kan ikke garantere

Farseth i bymiljøetatens idrettsdivisjon kan dog ikke etterkomme Khans krav.

– Jeg kan ikke garantere noe som helst. Vi har estimert en tidsperiode for hvor lenge badet vil være stengt, og utover det har jeg ingen forutsetning for å kunne si noe mer om det nå, sier Farseth.

For øvrig foreslo Arbeidetpartiet og SV i forrige ukes møte i bystyret å investere en million kroner til opprustning av utendørsbassenget på Tøyenbadet.

Dette forslaget ble nedstemt.

– Tøyenbadet har fått en utvidet dispensasjon fra plan- og bygningsetaten for utendørsbassenget til og med 1. november 2014. Vi vil først vurdere å ruste opp dette dersom det blir satt av midler til det, avslutter Farseth.

LES OGSÅ: Abid Raja trosset frykten

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere