*Nettavisen* Nyheter.

– En sterk fighter i meg!

Ellen Dahm føler frihet med å jobbe med teater utendørs. FOTO: ELISABETH C. WANG

Ellen Dahm (29) fra Nordberg er brennende engasjert og definitivt best uten ball – til tross for at hun er søster til fotballbrødrene Mads og Fredrik Dahm...

Klikk på bildet for å forstørre.

Ellen Dahm føler frihet med å jobbe med teater utendørs. FOTO: ELISABETH C. WANG

FROGNERPARKEN: – Jeg gir meg aldri, jeg er fast bestemt på at det er dette jeg vil. Jeg har opplevd en del motgang, men også utrolig mye spennende og lærerikt, sier Ellen.

– Kunnskapsrik

Hun er andreårsstudent ved Titan Teaterskole på Smestad og inntar i dette øyeblikket fem ulike scener i Frognerparken.

– Vi som avgangsstudenter setter opp "En midtsommernattsdrøm" av William Shakespeare, en forestilling vi har jobbet hardt med siden februar. Regissøren er Christopher Carter Sanderson som er en utrolig spennende mann å jobbe med. Han er kunnskapsrik og gir stor frihet til skuespillerne i tillegg til at han har en helt spesiell måte å jobbe på. Carter Sanderson liker nemlig dette med å sette opp stykker utendørs, hvor skuespillerne flyttes fra sted til sted og fra scene til scene, forteller hun.

Neste stopp, New York

Stykket spilles frem til søndag og så settes skuespillerne på første fly i retning New York og Central Park.

– Det blir veldig spennende og sikkert også slitsomt, men jeg er utrolig glad i å trene og holde meg i form, så det går sikkert fint. Jeg er nok litt arvelig belastet der, når det gjelder fysisk aktivitet, begge foreldrene mine var idrettsutøvere og historien til brødrene mine kjenner du jo, så det er kanskje ikke så rart, smiler Ellen. Hvis du IKKE har fulgt nøye med på Lyn de siste sesongene, kan vi opplyse om at brødrene hennes, Mads og Fredrik, begge har vært Tippeliga-spillere for Lyn.

Det er ikke slik at hun alltid har hatt en drøm om å bli skuespiller. Hun oppdaget tidlig at det bodde en underholder i henne, hun sang i kor i ni år og inntok scenen i forbindelse med skolerevyen på Berg i 3. klasse.

– Som mange andre var det akademisk utdannelse som stod i fokus, og jeg tror i tillegg jeg ikke helt visste, på det tidsunktet, hva jeg egentlig ville. Jeg tok opp fag og jobbet noen år, før jeg bestemte meg for reiseliv på Lillehammer da jeg var 23 år.

Toner fra Tonheim

Langt borte fra venner og kjente fikk Ellen en unik mulighet til å kjenne på hva hun virkelig ønsket å drive med.

– Jeg husker det kom til meg, ganske brått faktisk. "Ellen, du elsker jo å stå på scenen!". Jeg var 24 år og søkte meg til folkehøyskolen Tonheim på Hamar. En folkehøyskole som er kjent i hele landet for sitt fokus på musikk, sier hun og legger til:

– De fleste elevene der var 19 år, kom rett fra videregående og hadde utrolig peiling. Jeg valgte sang som hovedinstrument og øvde mye. Det var rett sted å være, men jeg ønsket meg også videre. Jeg ville drive med teater, musikal, skuespill og sang.

Mål i sikte

Hun søkte Statens Teaterhøgskole, nå Kunsthøgskolen i Oslo, fikk avslag og flyttet så til Tønsberg.

– Det ble et årsstudium i musikk, en bachelor i musikkterapi og 30 studiepoeng i drama. Jeg søkte igjen på Statens Teaterhøgskole, men det ble nytt avslag. Etter det jobbet jeg som lærerassistent på en skole for barn med epilepsi i Bærum, flyttet så til Halden og kom hjem med en bachelor med fordypning i musikk. I 2008 søkte jeg på Titan Teaterskole og jeg kom inn, sier hun.

– Men, hva er den ultimate drømmen? Å bli skuespiller?

– Jeg kunne jo sagt noe sånt som å dra til Los Angeles å spille inn en film som fikk flotte kritikker, men nei, det er det ikke. Det jeg drømmer om er å jobbe med flinke og ressurssterke mennesker innenfor mitt fagfelt. Jeg vil jobbe med å finne min indre stemme, jeg er åpen, energisk og sulten på å lære mer, avslutter hun.Forestillingen "En midtsommernattsdrøm" ble spilt frem til 30. mai. Se mer på: www.titanorway.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.